Rețetă de post. Ruladă de post umplută cu dovleac plăcintar caramelizat
Foarte aromată, frumos colorată și delicioasă, această Ruladă de post umplută cu dovleac plăcintar caramelizat, este chiar perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce, în perioadele de post și nu numai!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2019, 09:31 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:53Cu aluat dospit, ușor colorat de la dovleacul plăcintar adăugat și cu o delicioasă, plăcut aromată și foarte colorată cremă, nu are cum să nu te cucerească așa desert de post!
Ingrediente pentru Ruladă de post cu dovleac plăcintar caramelizat:
- Pentru aluat:
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte de soia
- 50 g dovleac plăcintar, ras
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 7 g drojdie uscată
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 500 g dovleac plăcintar, ras
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare Ruladă de post cu dovleac plăcintar caramelizat
Începem cu umplutura de dovleac plăcintar, pentru a avea timp să se răcească.
Curățăm dovleacul și îl dăm pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu zahărul, și îl caramelizăm pe foc, până se pătrunde bine.
Adăugăm și scorțișoară, după gust și îl lăsăm la rece.
Între timp pregătim aluatul pentru ruladă în care vom adăuga și puțin dovleac.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și zahărul.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune drojdia și o linguriță de zahăr. Turnăm puțin lapte de soia cald și amestecăm până se omogenizează drojdia cu zahărul și puțină făină.
Acoperim vasul și îl lăsăm așa până se activează drojdia, apoi începem să turnăm, treptat, uleiul și laptele de soia, cald, amestecând bine toate ingredientele.
Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Lăsăm aluatul pentru ruladă de post umplută cu dovleac plăcintar caramelizat la dospit 15-20 de minute, timp în care își dublează volumul.
Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de dovleac.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem minunatele rulade de post umplută cu dovleac plăcintar caramelizat, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite și coapte, în funcție de cuptoare.
Le lăsăm să se tempereze, le pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și le porționăm.
Poftă bună!