Antena

Rețetă de post. Tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă

Pentru că și în post ne putem delecta cu deserturi delicioase, iată o rețetă de tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Noiembrie 2019, 07:34 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:53
Rețetă de post. Tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă Galerie de imagini
Tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă

Cu blat dens, ușor însiropat de la sosul caramel, cu mere acrișoare, umplute cu rahat să balanseze gustul, nu poate rezulta decât o nebunie de desert, căruia nu-I poți rezista.

Ingrediente pentru Rețeta de tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă:



Mod de preparare pentru Rețeta de tort cu mere umplute cu rahat și blat de cacao cu nucă

Punem zahărul cu apa într-o cratiță cu diametrul de 24 cm. Punem cratița la foc mediu și caramelizăm zahărul amestecând continuu. Apoi îl întindem pe toată baza și pe pereții cratiței, prin rotirea și înclinarea acesteia. Lăsăm zahărul caramelizat să se răcească și să se întărească și pregătim merele.

Curățăm merele de coajă și le îndepărtăm cotoarele cu dispozitivul special, sau cu un cuțit cu lama subțire și vârf ascuțit.

Tăiem rahatul în cuburi mici, pe care le trecem prin zahăr vanilat.

Când zahărul caramelizat s-a răcit, așezăm merele în cratiță și le umplem cu bucățelele de rahat. Presărăm scorțișoară peste ele și dăm cratița la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade.

Între timp, pregătim compoziția pentru blat. Într-un vas, amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm apa minerală. În alt vas, amestecăm făina cu praful de copt, cacaua și bicarbonatul și le cernem peste celelalte ingrediente. Omogenizăm aluatul, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența. Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute, timp în care se activează praful de copt și bicarbonatul.

Recomandari A1

Scoatem cratița cu merele din cuptor și o lăsăm 5-6 minute să se tempereze, apoi întindem uniform compoziția de blat peste mere.

Coacem tortul de mere umplute cu rahat pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Îl lăsăm 5 minute să se tempereze în cratiță, apoi îl răsturnăm pe platou și îl lăsăm să se răcească complet, ănainte de a-l secționa.

Zahărul caramelizat va însiropa blatul de tort și-i va da un gust dulce-amărui, care se va combina perfect cu dulceața rahatului din mere.

Whatsapp LinkedIn
reteta de post desert de post rort cu mere blat de tort de post cacao nuca rahat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Un nou sezon spectaculos de Formula 1™ se vede LIVE online în AntenaPLAY! În perioada 14-16 martie, urmărește Marele Premiu al Australiei 2025 pe canalul dedicat!
Stirile zilei El este Robert, tânărul din Vaslui care şi-a decapitat mama cu un cuţit. Ce le-a mărturisit poliţiştilor atunci când l-au audiat
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de dovlecei pane de post. Preparatul delicios care iese mai gustos fără ou. Trucul pe care...
Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit...
Super Neatza, 22 noiembrie 2023. Cristian Mărgărit a pregătit o super rețetă dietică de post
Rețetă de post. Cum prepari falafel acasă, simplu și rapid. De ce ingrediente ai nevoie
Video recomandate
Video
Citește și