Pentru cei care țin post și vor să se delecteze cu un desert delicios, această rețetă de Negresă de post cu ciocolată și sirop de arțar, le poate fi de folos.
Dar și această rețetă de Negresă de post cu gem și nuci, va fi foarte apreciată și de multe ori repetată.
Ingrediente pentru Negresă de post cu ciocolată și sirop de arțar
- 300 g făină
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 ml ulei
- 100 ml apă minerală
- 200 ml sirop de arțar
- 150 g nucă măcinată grosier
- 5 g praf de copt
- un vârf cuțit de bicarbonat
- un praf sare
Mod de preparare Negresă de post cu ciocolată și sirop de arțar
Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune la topit în siropul de arțar bine încălzit.
Se omogenizează bine compoziția, apoi se adaugă uleiul, apa minerală în care se stige bicarbonatul, un praf de sare șhneascăi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt.
La final, se adaugă nuca.
Se lasă compoziția să se odihnească 8-10 minute, timp în care se pornește cuptorul la 180 de grade, apoi se întinde într-o tavă de 20/20 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Se coace delicioasa negresă de post cu ciocolată și sirop de arțar pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se porționează și se servește pudrată cu zahăr.