Pui cu orez mexican și chili, o rețetă gata în doar 20 de minute! Un deliciu pentru pasionații de mâncăruri picante
Dacă te-ai săturat de mâncărurile grase și care necesită mult timp pentru a le pregăti, atunci află cum poți pregăti o super rețetă de pui cu orez mexican, exact ca bucătarii emisiunii „Chefi la cuțite”!
Publicat: Vineri, 31 Mai 2019, 17:05 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă te-ai săturat de mâncărurile grase și care necesită mult timp pentru a le pregăti, atunci află cum poți pregăti o super rețetă de pui cu orez mexican, exact ca bucătarii emisiunii „Chefi la cuțite”!
Marele avantaj al acestei rețete este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti un deliciu simplu și rapid, cu puține calorii.
Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de pui cu orez mexican ai nevoie de câteva ingrediente:
- orez basmati sau cu bob lung
- curry pudră
- chili (opțional, depinde cât de iute preferi rețeta)
- legume după gust (roșii tocate, pătrunjel, porumb, boabe de fasole roșie la conservă etc)
- sare și piper
- bucăți de pui (piept, ciocănele, aripi)
Cum pregătim cea mai bună rețetă de pui cu orez mexican?
Extrem de simplu și rapid, mai ales dacă alegi să folosești setul de tigăi Regis Stone Copper Duo. Practic, astfel ai ocazia să înjumătățești timpul de gătit și să faci o super rețetă sănătoasă și gustoasă, în doar 20 de minute!
Începem prin a pune la încins tigaia Regis Stone Copper Griddle Pan. În ea vom pune bucățile de carne pe care le-am ales (piept, ciocănele, aripi) și le vom rumeni frumos pe ambele părți. Nu trebuie să folosim ulei sau unt, căci tigaia are un triplu strat special, antiaderent, ce previne lipirea alimentelor și creează efectul de piatră încinsă.
Învelișul exterior cu particule de piatră și cupru asigură o suprafață ideală pentru a pregăti orice tip de friptură, extrem de simplu și rapid. Marele avantaj este că poți găti alimentele în sucurile proprii, într-o manieră mult mai gustoasă și mai sănătoasă!
Între timp, ca să câștigăm timp, punem tigaia Regis Stone Copper Pan 24 CM la încins și adăugăm un strop de ulei, în care călim puțin legumele alese (roșii, porumb, boabe de fasole roșie la conservă etc). Când acestea au început să se moaie adăugăm o cană de orez și două de apă, apoi lăsăm totul să se fiarbă la foc mic. Spre final, când aceste ingrediente au fiert, adăugăm sare, piper, pătrunjel, pudră curry și chili, după gust, pentru a da savoare rețetei!
Se pune totul pe o farfurie și se savurează din plin! Rețeta noastră a fost gata în doar 20 de minute, totul datorită tigăilor din setul Regis Stone Copper Duo, cu care am putut pregăti totul mult mai simplu și mai rapid!
Având o înaltă rezistență și durabilitate, tigăile Regis Stone Copper Pan 24 CM și Regis Stone Copper Griddle Pan nu se zgârie și oferă o calitate superioară față de tigăile ceramice!