Rețetă de vișine la borcan pentru prăjituri. Altceva decât compotul de vișine.
Deserturile cu vișine sunt printre cele mai adorate, iar acum, în plin sezon al vișinelor coapte le putem conserva pentru sezonul rece. Și cum la congelatoare nu știm ce să punem mai înainte, pentru că nu avem loc suficient, le putem conserva în borcane.
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 15 Iulie 2019, 11:36 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:15Deserturile cu vișine sunt printre cele mai adorate, iar acum, în plin sezon al vișinelor coapte le putem conserva pentru sezonul rece. Și cum la congelatoare nu știm ce să punem mai înainte, pentru că nu avem loc suficient, le putem conserva în borcane.
Rețetă de vișine la borcan pentru prăjituri - Ingrediente
- 3 kg vișine
- 1,5 kg zahăr
- o aspirină la fiecare borcan de 800 g
Rețetă de vișine la borcan pentru prăjituri - Preparare
Spălăm vișinele, le îndepărtăm sâmburii cu aparatul special și le punem într-un vas încăpător.
Adăugăm zahărul peste ele și le lăsăm la odihnit 30 de minute,amestecându-le din când în când. Apoi le dăm la frigider pentru 5-6 ore, sau de seara până dimineața, timp în care se va topi zahărul și se va forma sirop.
Scurgem vișinele de sirop și le punem în borcanele sterilizate. În fiecare borcan vom pune câte o aspirină strivită și diluată cu sirop de vișine, apoi umplem borcanul cu siropul rămas. Înfiletăm capacele și trecem borcanele în cămară, la loc răcoros și întunecat. Vișinele la borcan se pot păstra chiar și doi ani!
Iată câteva rețete de prăjituri cu vișine:
Tartă cu vișine, dulce-acrișoară