Iată cum poți transforma un simplu chec, într-unul de senzație, aromat și colorat. O combinație perfectă de lămâie, mac și vișine.

Ingrediente pentru 2 checuri:

  • 8 ouă medii
  • 1 + 1/2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1/2 cană mac
  • 8 linguri ulei
  • zeama de la o lămâie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 500 g vișine
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Mai întâi indepărtăm sâmburii de la vișine, presărăm zahărul vanilat peste ele și le lăsăm la rece până când pregătim restul ingredientelor. Putem folosi chiar vișine din compot.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm un praf de sare peste ambele.
Sarea ajută la obținerea unei bezele ferme, iar adăugată peste gălbenușuri, accentuează culoarea acestora.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul, pe care îl râșnim în prealabil, zeama de lămâie și mixăm în continuare, la treapta superioară până obținem o bezea fermă, așa încât, dacă răsturnăm bolul, aceasta nu va curge, ci va rămâne fixată pe pereții bolului.
Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și iar omogenizăm.
În general după ce obținem bezeaua fermă, se înlătură mixerul și se folosește în continuare o spatulă de silicon sau lemn, dar eu am mixat până la final cu mixerul, pentru că bezeaua a fost mult prea fermă ca să se mai lase în timpul mixării.
Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și la final macul, apoi omogenizăm bine compoziția și o întindem în tăvile tapetate cu hârtie de copt.
Înfigem din loc în loc vișinele, pe care le scurgem în prealabil, nivelăm compoziția și coacem checurile pentru 35-40 de minute, la 175 de grade, sau până când trec testul scobitorii.
După stingerea focului, mai lăsăm checurile în cuptor 5 minute, pentru a se tempera treptat.
Când se răcesc, le pudrăm cu zahăr și le porționăm.
Iese foarte aspectuos acest tip de chec cu mac și vișine și foarte gustos, deci merită preparat.
Să vă fie de folos!

Sursa: Rețetemerișor.ro

Ultimele știri