Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Prăjitura Valurile Dunării, una dintre cele mai delicioase prăjituri cu vișine

Prăjitura Valurile Dunării este atât de bună, încât, după ce se termină, îți dorești să repeți rețeta necontenit.

Prăjitura Valurile Dunări

retetemerisor.ro

Prăjitura Valurile Dunării este atât de bună, încât, după ce se termină, îți dorești să repeți rețeta necontenit.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 200 g unt(82% grăsime)
  • 100 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 350 g făină
  • un praf sare
  • 10 g praf de copt
  • 250 g vișine fără sâmburi
  • Pentru cremă:
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 125 g făină
  • 200 g unt(82% grăsime)
  • un praf sare
  • Pentru glazură:
  • 250 g ciocolată amăruie(50% cacao)
  • 50 g unt
  • 1 linguriță lapte

Mod de preparare

Pentru blat, aducem, mai întâi, untul la temperatura camerei.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul și zahărul vanilat, adăugăm și untul moale, apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și laptele.
Va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de pandișpan, pe care o împărțim în două părți egale
Întindem prima parte în tava tapetată cu hârtie de copt la bază și o nivelăm uniform.
În cea de-a doua parte adăugăm cacaua și o lingură de lapte, o omogenizăm și o întindem în tavă peste prima parte.
Înfigem vișinele din loc în loc și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, diluăm amestecul cu puțin lapte, adăugăm făina și omogenizăm, apoi turnăm în fir subțire și restul de lapte, amestecând continuu, până la omogenizare.
Fierbem crema la foc moale, amestecând continuu, până se îngroașă.
Așezăm o folie alimentară direct peste cremă și o dăm la rece.
Rolul foliei direct peste cremă este de a nu mai permite cremei să facă acea crustă la suprafață, în timp ce se răcește.
Când este complet rece, o amestecăm cu untul moale și o întindem peste blatul de prăjitură răcit deja.
Dăm tava la rece până crema devine fermă.
Trebuie să ne iasă o cremă mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură.
Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu untul și laptele și o turnăm fierbinte, peste cremă, nivelând-o cu o spatulă, uniform.
Cu ajutorul unei furculițe, trasăm deasupra niște onduleuri simbolizând valurile.
Dăm din nou prăjitura Valurile Dunării la rece, până când ciocolata se va întări.
O porționăm cu un cuțit cu lama subțire, trecut prin apă fierbinte.
După cum v-am spus, chiar ne-a plăcut mult această prăjitură.
Blatul ușor umed, cu aromă de vanilie, cacao și vișine, crema de vanilie și glazura de ciocolată ușor amăruie, s-au combinat chiar perfect și ca gust, dar și ca aspect.
Albușurile rămase de la cremă, ar putea fi incluse în blatul prăjiturii.
Sursa: rețetemerișor.ro

Video