Rețetă delicioasă de musaca de cartofi
Musacaua de cartofi este unul dintre cele mai gustoase și sățioase, dar și frecvente preparate, dintre felurile principale.
Autor: Maria Udrea Publicat: Marti, 29 Octombrie 2019, 20:10 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:00Delicioasa rețetă Musaca de cartofi a fost preparată în emisiunea Chefi la cuțite de concurentul Iuri Iulian Stoica.
Rețeta Musaca de cartofi - Ingrediente
- 300 g cașcaval
- 8 cartofi mari
- 2 cepe tocate
- 2 morcovi
- 5 ouă
- 1 kg carne tocată (orice combinație)
- 400 g bulion
- Sare și piper
- Boia, coriandru, oregano și cimbru
- ulei
Rețeta Musaca de cartofi - Mod de preparare
Într-o tigaie cu puțin ulei, se călesc ceapa toccata și morcovii cuburi până se pătrund. Se adaugă și carnea tocata și se amestecă bine. Când carnea se deschide la culoare, semn că este pătrunsă, se adaugă condimentele. Se adaugă puțină apă și se fierbe la foc mic circa 30 de minute. Se adaugă 5-6 linguri de bullion și se mai ține pe foc până scade.
Cartofii se fierb în coajă. Se răcesc, se curăță și se taie felii.
Tava se tapetează cu felii de cartofi și de cașcaval. Se adaugă 1/2 din compoziție, 3 oua fierte, se acoperă cu restul de compoziție, un strat gros de cașcaval și la sfârșit cartofi. Se dă la cuptor, la foc mic spre mediu pentru 40 de minute.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Musaca grecească!
Ouăle ramase (2) se bat cu un praf de sare și se toarnă în tavă în ultimele 6-7 minute.
Restul de bulion se pune în tigaie cu un praf de sare și piper. Un strop de apa și se tine 5-6 minute.
Musacaua se scoate din tavă cu grijă și se feliază.
Se servește cu sosul de bulion.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Musaca de carne cu legume!