- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O mâncare gustoasă și sățioasă, cu ingrediente la îndemâna oricui este musacaua de carne cu legume. Nimeni n-o va refuza!
Ingrediente Musaca de carne cu legume
- 500 g carne tocată, de mânzat
- 8 cartofi mari
- 2 vinete medii
- 3 dovlecei
- 300 g morcovi
- 4 roșii potrivite
- 2 de pătrunjel,
- 2 legături de mărar
- 4 cepe
- 4 ouă
- 500 g sos de roșii
- sare, piper
- 250 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare Musaca de carne cu legume
Se curăță legumele, se taie în felii rotunde și se trag ușor la tigaie până se rumenesc.
Carnea tocată se prăjește ușor în puțin ulei cu o ceapă tocată, morcovi tocați și se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă roșiile și se lasă să mai fiarbă împreună. la final se adaugă și din verdeața tocată.
Într-o tavă unsă, se așază un rând de cartofi, unul de carne, iar cartofi, carne și la final rondele de dovlecei și vinete.
Se amestecă ouăle cu un praf de sare și piper și se toarnă deasupra ingredientelor.
Se dă tava cu delicioasa Musaca de carne cu legume, la cuptor pentru 30 de minute, apoi se lasă să se tempereze, pentru a se putea porționa.
Se servește decorată cu verdeață.
Steak de vită Ribeye pe sare de Himalaya încinsă... Rață cu spumă de țelină și sos de rodie. O combinație gustoasă și inedită!...