Și de data aceasta, un chef local a prezentat o mâncare grecească savuroasă și extrem de apreciată nu doar de localnici, ci și de turiști. Tazz îți arată cum să pregătești o super rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie, chiar la tine acasă! De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite și primești produsele rapid și în siguranță.
Citește și: Oameni care nu ar trebui să mănânce carne roșie. Care sunt recomandările nutriționiștilor
Rețetă de musaca de vinete cu carne de vită - Ingrediente
Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1.100 gr de carne tocată de vită
- 250 gr ceapă galbenă
- 25 gr usturoi
- 350 gr suc de roșii
- 75 gr pastă de tomate
- 250 ardei capia
- 500 gr lapte
- 5 ouă 50 gr unt de 82%
- 50 gr făină
- 250 gr brânză Graviera Olympus
- 50 ml vin alb demisec
- 100 gr ulei de măsline extravirgin
- 15 gr busuioc verde
- 1.500 gr vinete
- Sare și piper după gust
- 2-3 foi de dafin
Citește și: Musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor
Rețetă de musaca de vinete cu carne de vită - Mod de preparare
Se curăță și se spală ceapa, usturoiul și ardeiul capia, apoi se taie brunoise. Se brezează carnea în ulei de măsline până devine maronie și se adaugă legumele, apoi se continuă călirea timp de 4-5 minute.
Se adaugă câteva foi de dafin, pastă de tomate și suc de roșii, se adaugă aproximativ 300 de ml de apă. Se continuă fierberea până se obține un sos ragu consistent. Se asezonează cu sare și piper după gust, apoi se spală și se feliază vinetele și se grilează pe ambele părți.
Citește și: Comandă pe Tazz preparatele gătite la Chefi fără limite și simte gustul insulelor grecești la tine acasă
Sosul bechamel se obține astfel: se topește 100 de grame de unt și se adaugă 100 de grame de faină, se călește ușor, se adaugă laptele și se continuă fierberea amestecând ușor până ce sosul se uniformizează și capătă consistența unei smântâni groase. În sosul bechamel se adaugă brânza graviera răzuită. Se tapetează o tavă cu sos bechamel și se așează un strat de vinete, unul de carne și apoi un strat de vinete. Deasupra se glazurează cu sos béchamel, se rade brânză graviera și se rumenește la cuptorul încins la temperatura de 180 grade Celsius.
Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!
Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă de musaca de vinete cu carne de vită, în stil grecesc.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.