Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat
Pentru nostalgici și nu numai, o delicioasă rețetă cu iz de copilărie, într-o interpretate deosebită: Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat.
Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019, 22:18 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru nostalgici și nu numai, o delicioasă rețetă cu iz de copilărie, într-o interpretate deosebită: Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat.
Ingrediente pentru Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat:
- 1 l frișcă neîndulcită
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 450 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- esență de vanilie bourbon
- fructe proaspete: căpșune, fructe de pădure, zmeură
Mod de preparare pentru Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat
CREMA:
500 ml de frișcă lichidă neîndulcită se pun la foc mic împreună cu miezul păstăii de vanilie. Între timp se separă gălbenușurile de albușuri.
Când frișca neîndulcită începe să se încălzească și să formeze mici bule pe marginile vasului cele 6 gălbenușuri se mixează împreună cu 6 linguri de zahăr și se toarnă în vas, amestecând constant, fără să se lase să fiarbă. Când ajunge la textura dorită, se ia vsul de pe foc și se lasă la răcit.
Vedeți AICI, mai multe rețete de Lapte de pasăre!
BEZELELE:
Într-un vas, la foc mic, se pune laptele cu puțină esență de vanilie.
Albușurile se bat spumă, adăugându-se treptat câteva linguri de zahăr și mixându-se compoziția până atinge consistența dorită.
Compoziția se transferă într-un poș de decorare, cu ajutorul căruia, pe o hârtie de copt se formează găluște sub formă de bezea/floare. Se transferă bezelele în laptele aflat pe foc (nu trebuie lăsat laptele să fiarbă). Se întorc după un minut pe cealaltă parte, iar după un alt minut se scot și se pun la scurs pe un grilaj.
DECORARE:
Într-o tigaie se pun 300 g de zahăr la topit, până se transformă în lichid de culoarea și consistența caramelului. Se așează cele patru castroane cu fața în jos în tava acoperită cu hârtie de copt, se ung cu ulei și se picură zaharul topit peste ele folosind mișcări laterale, până se formează o crustă dantelată deasupra lor.
PLATING:
Într-o farfurie albă, mare, se așază o cupă de sticlă în care se pune un polonic de cremă de vanilie. Peste aceasta se așează o bezea, iar peste bezea se așează dantela de zahăr caramelizat, ca o cupolă. În jurul cupolei se pot pune bucăți de fructe proaspete.