Rețetă mucenici. Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești pufoși
Rețetă mucenici. Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești pufoși. Află din articolul a1.ro, cum este rețeta pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești pufoși sau sfințișori
Publicat: Miercuri, 20 Februarie 2019, 15:21 | Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019, 10:53- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețetă mucenici. Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești pufoși. Află din articolul a1.ro, cum este rețeta pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești pufoși sau sfințișori
În fiecare an pe 9 martie, credincioșii îi prăznuiesc pe cei 40 de mucenici. În această zi, gospodinele împletesc colaci numiți mucenici sau sfinți, iar bărbații beau 40 de pahare de vin sau țuică. Iată cea mai delicioasă rețetă de mucenici.
Ingrediente Mucenici
-700 gr făină
-100 gr zahăr
-50 gr margarină
-2 linguri miere de albine
-4 linguri ulei
-25 gr drojdie proaspătă
-300 ml apă
-coajă rasă de lămâie și portocală
-zahăr vanilat
-miere de albine
-nucă măcinată
Pentru sirop – 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de apă
Mod de preparare Mucenici
Mai întâi pregătim siropul. Fierbem zahărul, zahărul vanilat, 2 linguri de miere și coaja de portocală și de lămâie. După ce dă în fiert, luăm siropul de pe foc și îl lăsăm la răcit. Topim margarina și o lăsăm și pe aceasta să se răcească. Apoi, dizolvăm drojdia în apă călduță, cu o linguriță de zahăr. Lăsăm compoziția să dospească 15 minute.
Începem să cernem făina într-un vas, facem o adâncitură în mijloc și punem compoziția cu drojdia. Apoi frământăm și adăugăm pe rând margarina topită și siropul de zahăr. Continuă să frămânți aluatul până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu o folie alimentară aluatul și lasă-l la crescut într-un loc ferit de curent.
După ce a crescut, punem aluatul pe masa unsă și frământăm până scoatem aerul din aluat. Apoi îl împărțim în 14 bucăți. Fiecare bucățică de aluat se face un rulou lung, pe care îl împărțim în jumătate și îl împletim, formând un cerc pe care îl răsucim în formă de 8.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm mucenicii și îi lăsăm să crească 20 de minute. Îi ungem cu sirop și îi punem în cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit, la 180 grade. Dup ce se răcesc puțin, îi ungem cu miere și îi trecem prin nucă.
Sursă foto: retetefeldefel.ro