Rețeta Quinoa cu legume coapte și mult busuioc, pentru porția zilnică de sănătate și gust bun
Pentru porția zilnică de sănătate și gust bun, puteți opta pentru Rețeta Quinoa cu legume coapte și mult busuioc. Se prepară rapid și ușor și poate fi servită la masa de prânz, sau la cină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 04 Februarie 2020, 08:59 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:33Quinoa se cultivă de peste 5000 de ani în munţii Anzi, fiind numită “mama cerealelor” şi “aurul Incaşilor”. Semințele de quinoa sunt foarte bogate în proteine, fier, magneziu şi fibre și pot înlocui cu succes orezul, fiind o mâncare foarte sănătoasă şi uşor de gătit. Se poate folosi ca și garnitură pentru diverse feluri de mâncare, dar și ca salată, sau ca mic dejun.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Quinoa cu legume coapte și mult busuioc:
- 200 gr semințe de quinoa albă
- 10 gr sare
- 300 gr dovlecei
- 300 gr vinete
- 300 gr ardei gras, roșu
- 300 gr ardei gras, galben
- 40 ml sos de soia
- 200 ml ulei de măsline
- 150 gr busuioc verde
- 40 gr usturoi
- 50 gr frunze mix de salată
Rețeta Quinoa cu legume coapte și mult busuioc - Preparare
Într-o cratiță se toarnă se toarnă 600 ml de apă care se sărează după gust și se pune la foc.
Semințele de quinoa se pun în sită și se clătesc sub jet de apă rece, apoi se pun în cratița cu apă și se fierb la foc mic pînă scade toată apa.
În timp ce fierb semințele, legumele se spală și se taie cuburi de 1,5-2 cm.
Într-o tigaie se încing 50 ml de ulei, se adaugă usturoiul zdrobit întreg și se călește 1-1,5 minute, după care se înlătură. În acelaș ulei încins unde s-a călit usturoiul se adaugă legumele tăiate și sosul de soia, se călesc la foc tare amesteând continuu 1-1,5 minute până se pătrunde sosul de soiae în legume. Legumele călite se toarnă într-o tavă și se coc 7 minute la temperatura de 180 grade. Busuiocul se spală și se aleg numai frunzele (în cază că tulpina este fragedă se poate pune și tulpina). Se pun în blender, se toarnă uleiul și se transformă într-o masă omogenă.
Semințele de quinoa fierte se asamblază pe platouri în inele circulare, iar lângă semințe se așază legumele coapte și se decorează cu busuiocul blendat și frunze de salată.