Un aliment devenit foarte popular în ultimii ani, numit uneori orezul incașilor, poate prelungi viața dacă este consumat în fiecare zi. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Harvard.
Contrar a ceea ce se crede în mod obișnuit, quinoa nu se numără printre cereale, ci este o plantă din familia chenopodiaceelor, la fel ca spanacul și sfecla. Componentă ideală în salate, quinoa este cunoscută pentru numeroasele sale virtuți, mai ales pentru conținutul ridicat de fibre și proteine, potrivit agerpres.ro.
Cercetători de la Școala de sănătate publică a Universității Harvard au descoperit că riscul de deces prematur se reduce cu 17% dacă se consumă zilnic o farfurie de quinoa. Acest efect s-a confirmat indiferent de vârsta celor 367.000 de participanți la cercetare, de activitatea lor sportivă sau de fumat.
Boabele întregi sunt bogate în fibre, minerale și antioxidanți. 'Studiul nostru arată că, prin consumul de boabe întregi, se reduce riscul de mortalitate legat de boli cronice cum ar fi cancerul, maladiile cardiace, diabet și boli respiratorii', afirmă dr Lu Qi, informează agerpres.ro.
Boabele de quinoa sunt sfere mici, galbene și turtite, având între 1,5 și 2 milimetri diametru. Era un aliment de bază al vechilor incași, care o numeau 'cereala-mamă'. Quinoa este încadrată în categoria superalimentelor, alături de semințele de in, germeni, mei, aloe vera, orz verde, pătrunjel, alge marine, floarea-soarelui.
Sursa: agerpres.ro
Ții post negru? Iată la ce pericol te expui!... Cum să slăbeşti în funcţie de forma corpului! Iată secretul care te ajută să scapi de multe kilograme în plus...