Rețetă sigură de Choux a la creme cu glazură de ciocolată, din caietul îngălbenit de vreme
Ce poate fi mai delicios și aspectuos ca desert de weekend, decât Choux a la creme cu glazură de ciocolată curgătoare ce-ți stârnește pofta mare?
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 31 Ianuarie 2020, 11:05 | Actualizat: Marti, 17 Noiembrie 2020, 21:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă sigură și perfectă de Choux a la creme, din caietul îngălbenit de vreme, uitat într-un colț de bibliotecă.
Ingrediente pentru Rețeta de Choux a la creme cu glazură de ciocolată:
- Pentru aluat de choux-uri:
- 2 căni( 2 x 200 ml) apă
- 2 căni făină
- 1 cană ulei
- 6 ouă medii
- un praf sare
- esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 150 g zahăr cu aromă de vanilie
- 100 g amidon
- 1 praf sare
- 250 g unt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru glazură:
- 250 g ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
- 1 linguriță ulei
Mod de preparare pentru Rețeta de Choux a la creme cu glazură de ciocolată
Pentru prepararea cojilor de choux, se aduc la punctul de fierbere apa, uleiul și un praf de sare.
Apoi, se adăugă toată făina amestecând intens până când absoarbe tot lichidul.
Aluatul opărit se lasă să se răcească și se încorporează, pe rând, ouăle.
Din nou se dă aluatul la rece, pentru 15 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, sau o pungă tăiată la un colț, se formează rotocoale în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2 cm, unul de altul.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, în prealabil, la 180 de grade, timp de 35-40 de minute, sau până când cojile sunt bine rumenite.
Între timp se prepară crema de vanilie.
Se amestecă amidonul cu zahărul, sarea și laptele și se fierbe crema, amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. La final se adaugă esența.
Se acoperă crema cu folie, direct la contact și se dă la rece, apoi se încorporează untul moale, spumat cu mixerul.
Cu ajutorul unui posh cu dui cu vârf subțire, se umplu cojile de mini eclere, cu crema de vanilie.
Pentru glazura de ciocolată, se pun la bain marie: ciocolata ruptă și laptele. Se amestecă până ciocolata se topește și se omogenizează compoziția, apoi se adaugă uleiul și din nou se omogenizează.
Glazura de ciocolată se toarnă fierbinte peste choux a la creme, în strat subțire.
Uleiul are rol de a da luciu ciocolatei.
Se lasă să se răcească glazura de ciocolată și se pot servi minunatele choux-uri, alături de cei dragi.
Poftă bună!