Antena

Reţetă simplă şi delicioasă: Cum să faci amandina perfectă, acasă, în doar câteva minute! Iată toţi paşii

Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.

Publicat: Duminica, 01 Aprilie 2018, 11:38 | Actualizat: Marti, 06 Iulie 2021, 11:21
Galerie de imagini
Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.

Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.

De ce să o cumperi de la cofetărie, când o poţi face tu acasă, fără chimicale şi ingrediente ciudate? Iată reţeta!

INGREDIENTE:

Blat:

6 oua
200 gr. zahar
30 ml. apa
30 ml. ulei
20 gr. cacao
8 linguri faina


Crema:

3 galbenusuri

150 gr. zahar pudra
250 gr. unt
3 linguri cacao
1 fiola esenta rom


Sirop:

400 ml. apa

150 gr. zahar
2 plicuri cappuccino rom
1 fiola esenta rom


Glazura: ciocolata topita cu un pic de unt
frisca

MOD DE PREPARARE:

Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.

Recomandari A1

Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.

Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca. Pofta buna!

Whatsapp LinkedIn
prajitura desert reteta dulce ciocolata amandina
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Desert fără coacere, în doar câteva minute. Cea mai bună prăjitură cu biscuiți și două tipuri de...
O fetiță i-a dat unei iguane să mănânce dintr-o prăjitură. Mai târziu, mâna copilului a început...
Super Neatza, 1 noiembrie 2022. Vorba zilei: Prăjitura care aduce ani lungi de suferință!
Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 8 iulie 2022
Video recomandate
Video
Citește și