Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni. Desert simplu și rapid pentru a sărbători iubirea.
Ce poate fi mai simbolic, într-o zi când se sărbătorește iubirea, decât un desert delicios, rapid și simplu de preparat? Și dacă desertul mai conține și căpșuni, ingrediente ce simbolizează iubirea prin culoare și forma de inimioară, deliciul va fi maxim.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 24 Februarie 2020, 09:42 | Actualizat: Luni, 04 Mai 2020, 23:04Din pișcoturi de cacao, ușor însiropate, o cremă rapidă de mascarpone și câteva căpșuni, putem pregăti un desert delicios și aspectuos cu care să-i delectăm pe cei dragi, în spiritul iubirii.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni:
- 24 de pișcoturi cu cacao( Boromir)
- 200 ml lapte
- 250 gr căpșune
- 500 gr mascarpone
- 250 gr lapte condensat( Delatte)
- 1 praf de sare
- 50 gr zahăr vanilinat
Rețeta Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni - Preparare
Începem prin a așeza o folie alimentară pe un blat de lucru, sau un platou mai mare, pe care să-l putem introduce la frigider.
Trecem pișcoturile cu cacao prin lapte, pentru o fracțiune de secundă și le așezăm peste folie, pe două rânduri. Peste acestea, așezăm o altă folie și dăm platoul la frigider pentru 30 de minute. Astfel, pișcoturlie se vor hidrata.
- Mai puteți opta și pentru Rețetă de desert festiv pentru a sărbători iubirea: Prăjitura Fantezia iubirii!
Între timp, pregătim și crema de mascarpone cu lapte condensat. Dacă nu avem lapte condensat, putem apela la frișca lichidă, îndulcită. Amestecăm mascarponele cu laptele condensat, zahărul vanilinat și un praf de sare. Sau, mixăm frișca lichidă până capătă volum, adăugăm mascarponele și mixăm până când crema devine fermă. Omogenizăm bine crema rezultată și o dăm la rece până se hidratează și pișcoturile.
Clătim bine căpșunile și le lăsăm într-o sită la scurs.
- Mai vedeți și Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao!
Scoatem platoul cu pișcoturi de la rece, înlăturăm folia de deasupra și verificăm să fie toate bine hidratate. Adică să nu mai fie tari pe alocuri. Mai picurăm puțin lapte acolo unde nu sunt pătrunse. Întindem 3/4 din crema de mascarpone cu lapte condensat pe toată suprafața lor. Așezăm la unul din capete un rând de căpșuni întregi, curățate de frunze și începem să rulăm, ajutându-ne de folia de sub pișcoturi.
Înfășurăm rulada în folie și o lăsăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Decorăm rulada cu crema oprită și cu felii de căpșuni.
Este delicioasă, rapid de preparat și destul de simplă.