Antena Căutare

Rețetă de desert festiv pentru a sărbători iubirea: Prăjitura Fantezia iubirii

Pentru zilele în care vom sărbători iubirea, atât de Valentine s day, cât și de Dragobete, este frumos să-i surprindem pe cei dragi, pe lângă minunatele cadouri materiale și cu un cadou culinar, un delicios desert festiv.

Rețetă de desert festiv pentru a sărbători iubirea: Prăjitura Fantezia iubirii
Prăjitura Fantezia iubirii

Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii, este una dintre acele rețete de deserturi care are tot ce-i trebuie pentru a se încadra în categoria deserturilor festive pentru a sărbători iubirea.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii:


  • Pentru blat( 23/36 cm):
  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • un praf sare
  • 180 gr făină
  • coaja rasă de la o portocală
  • 25 gr cacao
  • 250 gr vișine din compot, sau congelate
  • Pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 1 ou
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr unt( cu 82% grăsime)
  • 500 gr nucă măcinată fin
  • un praf de sare
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru glazură și decor:
  • 250 gr cremă de ciocolată( nutella, sau finetti)
  • 3 linguri cremă de la prajitură, diluată cu zeama de portocală
  • flori comestibile

Rețeta de prăjitură Fantezia iubirii - Mod de preparare

Pentru blatul prăjiturii, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile presărate cu puțină sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, mixând energic. Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile, apoi uleiul și, la final, făina amestecată cu cacaua și coaja rasă de portocală. În tava tapetată cu ulei si pudrată cu zahăr, se întinde compoziția blatului pentru Prăjitura Fantezia iubirii. Se înfig din loc în loc, vișinele scurse bine și se coace blatul la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Pentru cremă, se amestecă oul cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se ingroașă ca o budincă. La final de fierbere, se adaugă și esența. Se lasă să se racească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilinat și se adaugă nuca măcinată fin. Crema se întinde peste blatul răcit și se dă la figider pentru o oră.

Pentru glazură, se încalzește crema de ciocolată la bain marie și se întinde peste crema de vanilie răcită.

Pentru decorul cu dungi albe, se opresc 3 linguri din crema de vanilie, înainte de a adăuga nuca măcinată și se diluează cu suc de portocală, apoi, cu ajutorul unui posh, sau cu o pungă, se trasează acel grilaj frumos.

Se dă din nou prăjitura la frigider, până se întărește glazura.

Se decorează prăjitura cu flori comestibile, pentru a crea un cadru festiv.

Sa va fie de folos și să fiți iubiți!

Rețeta de Varză a la Cluj sau Varză în straturi, o rețetă cu tradiție în bucătăria românească... Cum se prepară cea mai reușită rețetă de Cheesecake japonez cu dulceață de vișine? Rețeta lui Chef Berry...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x