Rețetă de aperitiv rapid: Rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval
Cu ingrediente puține și la îndemână,putem prepara rapid aceste delicioase și de efect rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval, pentru gustările dintre mese, sau pentru diverse pachete.
Publicat: Marti, 05 Februarie 2019, 16:48 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:42Cu ingrediente puține și la îndemână,putem prepara rapid aceste delicioase și de efect rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval, pentru gustările dintre mese, sau pentru diverse pachete.
Ingrediente pentru rețeta Rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval
- 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
- 350 gr șuncă presată, feliată subțire, sau rasă
- 350 gr cașcaval afumat
- puțin ketchup dulce sau picant
- 1 ou
- ierburi aromate
- chimen
Mod de preparare pentru rețeta Rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Aluatul foietaj, decongelat, se întinde pe masa de lucru într-o foaie mai subțire. Se unge cu puțin ketchup și se presară peste el cașcaval răzuit. Apoi se așază felii de șuncă presată și se rulează nu foarte strâns. Rulourile se taie în bucăți de 6-8 cm lungime și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung deasupra cu ou bătut și se presară ierburi aromate și chimen.
Se dă tava cu rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până se rumenesc și aluatul este bine copt.
Se pot prepara și cu un aluat fraged pregătit în casă, sau cu un aluat simplu precum cel din rețeta de batoane.
Se pot servi atât calde cât și reci, simple sau cu diverse sosuri.