Ce mai putem prepara simplu și gustos, pentru orice masă din zi: Salată asortată cu vrăbioară de vită și brânză nobilă
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o idee de preparat gustos și sănătos, plin de culoare și savoare și anume, o rețetă de Salată asortată cu vrăbioară de vită și brânză nobilă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Februarie 2020, 13:35 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dintr-un un mix de salate, cu muguri de fasole mung, muguri de sfeclă roșie și ceva cărniță, vom realiza un spectacol de culoare și savoare ce ne va delecta simțurile la orice masă din zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Salată asortată cu vrăbioară de vită și brânză nobilă:
- 250 gr muguri de fasole mung
- 1 salată verde, clasică
- 1 salată lollo rosso
- 350-400 gr vrăbioară de vită
- sare și piper
- puțin ulei
- 200 gr brânză nobilă cu mucegai
- 50 gr nuci
- 50 gr muguri de sfeclă roșie
- zeamă de lămâie
- 100 gr ravioli cu brânză
- Dressing:
- 1-2 linguri de muștar
- zeamă de lămâie
- 1 lingură de miere
- sare și piper
Rețeta Salată asortată cu vrăbioară de vită și brânză nobilă - Mod de preparare
Vrăbioara de vită bine curățată și asezonată cu sare și piper se trage la tigaie pe toate părțile până se sigilează, apoi se contituă prepararea la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie, acoperită. După acest interval se păstrează acoperită până se temperează și se poate felia subțire.
Mugurii de fasole mung se fierb în apă clocotită cu zeama de la o lămâie și puțină sare, doar pentru un minut. Apoi se scot în apă rece, se scurg și se adaugă în salatieră. Peste aceștia se adaugă cele două tipuri de salată, ruptă franjuri și mugurii de sfeclă roșie.
- Tot din Bucătăria lui Vlăduț, mai puteți vedea și Rețeta de Salată fructată cu piept de rață afumat!
Raviolii se fierb în modul clasic, în apă clocotită cu sare. Se scurg, se lasă să se răcească și se adaugă printre ingredientele din salatieră. Aleator se așază și felii de brânză nobilă și felii subțiri din vrăbioara de vită, realizând un spectacol de gusturi și culori.
Toate aceste ingrediente se vor stropi cu un dressing din muștar cu miere și zeamă de lămâie.
O salată hrănitoare plină de vitamine și gust bun!
Poftă bună!