Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat, foarte aromată și frumos colorată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 05 Octombrie 2020, 11:21 | Actualizat: Luni, 05 Octombrie 2020, 13:47- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Când combini legumele de toamnă pline de culoare și savoare, precum dovleacul și sfecla roșie, cu păstrăvul afumat și alte câteva ingrediente care le completează armonios gustul, nu poate rezulta decât un preparat extrem de gustos, plăcut aromat și frumos colorat.
Rețeta acestei salate de toamnă este una simplă, doar trebuie coapte ingredientele, apoi amestecate și asezonate cu puțină sare.
Ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta de salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat:
- 300 gr păstrăv afumat
- 100 gr sfeclă roșie
- 100 gr mascarpone
- coaja și zeama de la o lămâie
- 200 gr dovleac copt
- 1 măr
- 1 lingură de nuci
- 1 linguriță pastă de hrean
- sare
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat?
Pregătim mai întâi ingredientele de bază.
Punem la copt, la cuptor, dovleacul împreună cu mărul și sfecla. Chiar dacă au timpi diferiți de coacere, punem ingredientele împreună, pentru a nu pierde timpul cu fiecare în parte. verificăm pe parcurs coacerea fiecărui ingredient și îl scoatem pe măsură ce se coace.
Nucile le coacem într-o tigaie antiaderentă, pentru că ies mai bune decât la cuptor și avem altfel controlul asupra lor. După coacere, le suflăm pentru a li se îndepărta coaja.
Putem opta pentru a fierbe sfecla roșie, în loc de coacere.
După ce s-au copt ingredientele le lăsăm să se tempereze și le decojim.
Dăm sfecla pe răzătoare și o amestecăm cu mascarponele. Apoi adăugăm miezul de nucă tocat grosier, dovleacul copt și mărul, acestea tăiate în cuburi micuțe.
La final adăugăm păstrăvul afumat, tocat mărunt.
Amestecăm ușor ingredientele și mogenizăm compoziția, potrivind gustul salatei cu puțină sare.
Este perfectă pentru această perioadă, delicioasa Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat! Este plină de vitamine și culoare, ceea ce ne trebuie la trecerea dintre sezoane.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
Pentru a nu pierde detalii și sfaturi de la vlăduț, accesați videoclipul de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: