Antena

Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești cel mai delicios TORT CU CAISE! După BAC, meriți să te răsfeți!

Mirosul de caise cu siguranță vă amintește de copilărie și de bucătăria bunicii. Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți oferă o rețetă simplă, care nu poate da greș! Poate fi tort sau tartă, în funcție de cât o ornezi. Însă un lucru e cert: te vei îndrăgosti de gustul ei!

Publicat: Miercuri, 05 Iulie 2017, 16:01 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:30
Galerie de imagini
Mirosul de caise cu siguranță vă amintește de copilărie și de bucătăria bunicii. Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți oferă o rețetă simplă, care nu poate da greș! Poate fi tort sau tartă, în funcție de cât o ornezi. Însă un lucru e cert: te vei îndrăgosti de gustul ei!

Mirosul de caise cu siguranță vă amintește de copilărie și de bucătăria bunicii. Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți oferă o rețetă simplă, care nu poate da greș! Poate fi tort sau tartă, în funcție de cât o ornezi. Însă un lucru e cert: te vei îndrăgosti de gustul acestei prăjituri!

Ingrediente pentru blat:

4 linguri de zahăr,

4 ouă,

4 linguri de făină

Pentru topping:

500 de grame de caise,

200 de grame de afine,

100 de grame de unt,

125 grame de zahăr plus încă 2 linguri

Recomandari A1

Mod de preparare:

- Se topesc la foc mic 100 de grame de unt cu 125 de grame de zahăr. Se aşează apoi caisele pe fundul vasului, desfăcute în jumătăţi, cu faţa în jos, până se acoperă toată suprafaţa. În spaţiile libere se pun afinele şi se toarnă deasupra încă două linguri de zahăr. Se dă la cuptor până se caramelizează uşor fructele.

- Între timp se prepară pandişpanul: se separă ouăle, se bat cu mixerul albuşurile spumă, se adaugă cele 4 linguri de zahăr, se bate din nou compoziţia cu mixerul până când stă lipită de vas (când întoarcem vasul cu josul în sus, spuma trebuie să stea pe fundul vasului, fără să cadă). Se adaugă gălbenuşurile (bătute şi ele puţin cu furculiţa).

- Făina se cerne cu sita şi se amestecă treptat în compoziţie până se omogenizează.

- Se scoate vasul cu fructele caramelizate din cuptor, se întinde deasupra blatul şi se dă din nou la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-45 de minute, până când aluatul trece testul scobitorii.

- Se scoate vasul din cuptor, se lasă să se răcească cel puţin o oră, timp în care siropul va “urca” în blat şi abia apoi se răstoarnă, punând un platou peste vas şi răsturnând tortul pe platou.

Whatsapp LinkedIn
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum premiera Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Filmul cumplitului accident de pe Drumul Morţii E85: Teodora, Constantin şi Sofia au petrecut ultimul Crăciun acasă. Veniseră din Germania special pentru asta
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au parte de succes pe 26 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele Catine.ro
Cansu Dere reapare în mediul online mai spectaculoasă ca oricând. A pășit pe covorul roșu alături de Ibrahim... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
Când s-a născut cu adevărat Iisus Hristos? Savanții dezvăluie data, care nu a fost 25 decembrie VIDEO Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Care este relația dintre Marina Dina și tatăl copiilor ei! Vedeta speră să petreacă timp cu cei mici de... Spynews.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce răcești mai des iarna. Motivul la care puțini se gândesc useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2024. Peștii se gândesc la familia lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Curăță casa de energii negative, la final de an: Ritualul secret al preoteselor, în 5 pași, cu dafin și sare,... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate Playtech
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri Redactia.ro
Analist, despre noul Guvern: "Oamenii ăştia nu au înţeles că au primit o palmă la alegeri, iar acum au dat foc... Observator
Cum îți afectează emoțiile sănătatea. Ce efecte are starea ta mintală asupra organismului MediCOOL
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii HelloTaste
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a... ProSport
Câte sarmale trebuie să mâncăm la o masă, de fapt. Care e porția corectă, potrivit nutriționistului Mihaela... Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Cum să gestionezi vizitele și reuniunile de familie fără stres DeParinti
Kate Cassidy și-a făcut un tatuaj cu aripi de înger în amintirea lui Liam Payne. Fostul membru al trupei One... ZUTV
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top UseIT
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Hello Taste