Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie
Atunci când asortezi cum trebuie ingredientele și le asezonezi cu condimentele și sosurile potrivite, preparatul nu poate fi decât de excepție, așa cum a fost și acest minunat preparat: Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 22 Octombrie 2020, 14:59 | Actualizat: Joi, 22 Octombrie 2020, 16:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Adina Buzatu, împreună cu fiica sa, Sara, le-au făcut chefilor o surpriză de proporții gătind o rețetă delicioasă pe bază de somon, pentru care au primit trei cuțite și felicitările de rigoare.
Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie - Ingrediente:
- 2 linguri sos teriyaki
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos hoisin
- 1 lingură ulei de susan
- 3 linguri zahăr brun
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură oțet alb
- 2 lingurițe ghimbir proaspăt, răzuit
- 3 legaturi de ceapă verde
- 50 gr semințe de susan
- 300 gr noodles cu ou
- 2 morcovi
- 2 ardei grași roșii
- 150 gr fasole încolțită (beansprout)
- 200 gr mazăre congelată
- 3 lingurițe ulei de susan
- 5 linguri sos de soia
Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie - Preparare
Somonul porționat se pune într-un vas și se adaugă peste el 2 linguri sos teriyaki, 2 linguri sos de soia,2 linguri sos hoisin, 1 lingură ulei de susan, 3 linguri zahăr brun, 2-3 căței de usturoi tocați, 1 lingură oțet alb, 1-2 lingurițe ghimbir proaspăt, răzuit. Se amestecă bine toare aceste ingrediente și se lasă bucățile de somon la marinat 20 de minute, la frigider.
După acest interval, se scoate somonul din marinadă, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, timp în care se mai unge cu puțin din marinadă.
Pe aceeași temăSosul de la marinadă se pune pe foc si se fierbe până se reduce consistent și devine ca un jeleu.
Legumele se curăță și se feliază, după caz și se trag la tigaie, împreună, în ulei de susan, amestecându-le constant pentru a se prepara uniform. Peste legume se mai adaugă și sos de soia, pentru a le da gust deosebit.
Pastele se fierb în apă cu sare și scurg, apoi se amestecă cu legumele din tigaie.
Se servește somonul presărat cu semințe de susan, alături de noodles cu legume și sosul scăzut.
Un preparat gustos și sănătos, chiar demn de cele trei cuțite: Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie!
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!