Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară
Cu roșii de grădină, bine coapte, cu puțină fidea și o ceapă, într-un timp foarte scurt, putem prepara cea mai simplă, dar delicioasă supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Iulie 2020, 11:50 | Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020, 12:15Ce poate fi mai gustos într-o zi de vară caniculară, dar și hrănitor și revigorant, decât o supă de roșii cu fidea, ce poate fi servită atât caldă, cât și rece, de la frigider?
Nu avem nevoie decât de roșii, o ceapă pentru un plus de gust și un cățel de usturoi pentru că se combină perfect cele trei ingrediente. Fideaua adăugată pentru sățietate și o lingură de ulei, iar la final nelipsuta verdeață, pentru un plus de aromă și de prospețime.
Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară - Ingrediente
- 1 kg roșii de grădină, bine coapte.
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 2 l de apă
- sare și piper
- 1 mână de fidea
- pătrunjel verde
Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară - Preparare
Punem o oală cu 2 l de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și o amestecăm până se diluează.
Spălăm bine roșiile și le scufundăm în apa care fierbe. le lăsăm 1 minut pentru a se exfolia, apoi le scoatem le lăsăm să se tempereze și le decojim. Le tocăm în cuburi mici.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori și un cățel de usturoi feliat subțire. Nu le lăsăm la călit decât până se pătrund ușor și își degajă aroma în ulei. Adăugăm puțină apă fierbinte și lăsăm ceapa să fiarbă până este bine de tot înmuiată.
Pe aceeași temăAdăugăm roșiile tocate, completăm cu apa fierbinte și lăsăm supa de roșii să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care roșiile își vor lăsa savoarea în ciorbă.
Dacă dorim o supă densă și cremoasă, introducem blenderul și pasăm roșiile.
Asăugăm fideaua și mai lăsăm supa de roșii pe foc câteva minute, până se hidratează fideaua. Potrivim gustul cu sare și piper.
Pe aceeași temăDupă stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Spor și poftă bună!