Este delicioasă atât caldă, cât și rece de la frigider, mai ales în zilele toride de vară!
Ingrediente pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan:
- 1 kg roșii
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- 1 pâine
- 1 l apă, sau supă de legume/pui
- 1 ardei iute, sau fulgi de chili
- 100 g parmezan
- Pentru servit:
- felii de pâine prăjite
- mujdei de usturoi
- 1-2 vinete
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- parmezan
Mod de preparare pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan
Se călesc în ulei de măsline, ceapa și usturoiul, curățate și tocate și puțin chili, sau ardei iute tocat.
Se adaugă roșiile decojite și tocate și se amestecă bine pe foc, asezonând totul cu sare, piper și frunze de busuioc. Apoi se adaugă pâinea tăiată în cuburi și apa sau supa.
Citește și: Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară
Se fierbe supa de roșii italiană pentru o oră la foc mic, iar la final se adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și ulei de măsline.
Pentru servit, se curăță vinetele, se taie cuburi se presară cu sare și se rumenesc bine în ulei de măsline. Se scot pe prosoape și se stropesc cu mujdei de usturoi, apoi se așază pe feliile de pâine, prăjite în prealabil.
Citește și: Reţetă simplă de post: Supă cremă de roșii cu ardei copți - Rețeta lui Chef Munti
Se servește delicioasa supă de roșii cu usturoi și parmezan cu feliile de pâine umplute cu vinete.
Este gustoasă și foarte sățioasă, alceva nici nu ne mai trebuie la masă!
Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți. Rețeta lui Chef Munti... Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie...