Live acumFilm: O bucla in timp
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Supă de roșii cu usturoi și parmezan. Rețetă din bucătăria italiană

Cu multe roșii de grădină bine coapte, cu usturoi și frunze de busuioc, iar la final cu parmezan răzuit, va fi un adevărat răsfăț culinar această supă de roșii cu usturoi și parmezan, inspirată din bucătăria italienească.

Supă de roșii cu usturoi și parmezan

Este delicioasă atât caldă, cât și rece de la frigider, mai ales în zilele toride de vară!

Ingrediente pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan:


  • 1 kg roșii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • 1 pâine
  • 1 l apă, sau supă de legume/pui
  • 1 ardei iute, sau fulgi de chili
  • 100 g parmezan
  • Pentru servit:
  • felii de pâine prăjite
  • mujdei de usturoi
  • 1-2 vinete
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • parmezan

Mod de preparare pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan

Se călesc în ulei de măsline, ceapa și usturoiul, curățate și tocate și puțin chili, sau ardei iute tocat.

Se adaugă roșiile decojite și tocate și se amestecă bine pe foc, asezonând totul cu sare, piper și frunze de busuioc. Apoi se adaugă pâinea tăiată în cuburi și apa sau supa.

Citește și: Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară

Se fierbe supa de roșii italiană pentru o oră la foc mic, iar la final se adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și ulei de măsline.

Pentru servit, se curăță vinetele, se taie cuburi se presară cu sare și se rumenesc bine în ulei de măsline. Se scot pe prosoape și se stropesc cu mujdei de usturoi, apoi se așază pe feliile de pâine, prăjite în prealabil.

Citește și: Reţetă simplă de post: Supă cremă de roșii cu ardei copți - Rețeta lui Chef Munti

Se servește delicioasa supă de roșii cu usturoi și parmezan cu feliile de pâine umplute cu vinete.

Este gustoasă și foarte sățioasă, alceva nici nu ne mai trebuie la masă!

Recomandari