Supă mexicană de tortilla
Din bucătăria mexicană, în farfurii românești, o delicioasă supă mexicană de tortilla,preparată ca la mama ei, de o concurentă mexicană, stabilită în România.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 09:15 | Actualizat: Sambata, 23 Iulie 2022, 10:29Din bucătăria mexicană, în farfurii românești, o delicioasă supă mexicană de tortilla,preparată ca la mama ei, de o concurentă mexicană, stabilită în România.
Pe aceeași temăKamila Villegas Millan, concurentă în ediția 5 din sezonul 8 Chefi la cuțite, a venit să-i impresioneze pe carismaticii chefi cu o rețetă de supă mexicană de tortilla, gustoasă și picantă.
Rețeta de supă mexicană de tortilla - Ingrediente:
- 200 gr piept de pui preparat la cuptor
- 12 tortillas tăiate în fâșii subțiri
- ulei pentru prăjit
- 3 ardei chile pasilla
- 8 roșii medii
- 1/2 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 litru de apă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/4 linguriță de oregano uscat
- 1 avocado
- 150 de gr brânză proaspătă
- 2 linguri smântână acră
Rețeta de supă mexicană de tortilla - Preparare
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și rumenim bine fâșiile de tortilla. Le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante.
În aceeași tigaie, prăjim 2 ardei iuți, curățați de semințe și tocați mărunt, până se rumenesc ușor.
Într-o altă tigaie incingem o lingură de ulei, la foc mediu.
Amestecăm roșiile tocate cu ardeii prăjiți, ceapa tocată și usturoiul tocat. Adăugăm și oregano și punem totul peste uleiul încins. Lăsăm la preparat 5 minute, apoi adăugăm apa.
Pe aceeași temăLăsăm din nou să fiarbă 6-8 minute, apoi adăugăm pieptul de pui tocat mărunt și crenguțe de pătrunjel. Acoperim vasul și lăsăm supa să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute.
Îndepărtăm firele de pătrunjel.
Pentru servire, punem fâșiile de tortilă prăjite în farfurii și turnăm supa deasupra. Adăugăm avocado tocat, brânză și fâșii din ardeiul iute, oprit.
Este o supă picantă, foarte gustoasă, așa cum sunt de obicei, preparatele mexicane.