Tarantule tempura cu garnitură de orez prăjit și mazăre
Pentru curajoși, o rețetă inedită de tarantule tempura cu garnitură de orez prăjit și mazăre.
Publicat: Luni, 16 Octombrie 2017, 19:50 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru curajoși, o rețetă inedită de tarantule tempura cu garnitură de orez prăjit și mazăre.
Ingrediente
- 500 g tarantule
- Boia afumată
- microplante
- foi de orez
- 450 g mazăre congelată
- 200 g orez fiert
- sos de soia
- ardei iuți
- roșii
- ghimbir proaspăt
- 3 ouă
- 200 g făină
- 200 g apă rece
- 1 linguriță praf de copt
- piper sau old spice
- 2 buc, lime
- 1 l ulei vegetal
- 2 tije (bastonase) lemongras
- 1 conservă de ananas, rondele
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu făina, apă rece, sare, piper,boia de ardei și se omogenizează bine, rezultând un aluat de tempura potrivit.
Se pune mult ulei la încins.
Tarantulele se trec prin tempura, apoi se prăjesc în baie de ulei și se scot pe prosoape absorbante.
Orezul fiert și mazărea se prăjesc în ulei aromat cu ghimbir răzuit.
Se adaugă și sos de soia și ardei iute tocat mărunt și piper.
Separat se face un sos cu zeamă de lime, zeamă de la compotul de ananas și sos de soia.
Preparatul cu orez se va servi pe foi de orez, alături de tarantule, sosul acrișor, cu decor de microplante.