Rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, gătită de Cristian Boca la Chefi la cuțite
Genul acesta de rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță te face să mai ceri o porție, așa cum au declarat și cei trei chefi când au degustat rețeta, în primul battle din sezonul 8 ”Chefi la cuțite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 18:15 | Actualizat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 18:44- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cristian Boca, cuțitul de aur din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, s- gândit că nu are cum să nu-i impresioneze cu această Rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, gătită în ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite, în cadrul primei confruntări individuale din acest sezon.
Gătită ca la mama acasă, tocănița a fost mai mult decât gustoasă!
Ingrediente pentru rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță:
-
Pentru tocăniță de pui cu ciuperci:
- 500 gr piept de pui
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute, roșu
- 400 ml vin alb
- 400 ml smântână de gătit
- sare și piper
- mărar verde
-
Pentru mămăliguță:
- 1 l apă
- 300 gr mălai
- sare
- unt
Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță.
Preparare tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar.
Pieptul de pui se taie în cuburi, iar ciupercile se feliază subțire.
Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă pieptul de pui. Se amestecă până se rumenește pe toate părțile, apoi se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată mărunt, dar și cățeii de usturoi tocați rondele. Se lasă tocănița de pui cu ciuperci să fiarbă ână se evaporă sucul lăsat de ciuperci, apoi se adaugă vinul alb.
Din nou se fierbe tocănița până se evaporă alocoolul, se condimentează cu sare și piper și se adaugă smântâna.
Pentru un plus de gust picant, se adaugă și câteva rondele de ardei iute.
Înainte de stingerea focului, se adaugă mărar verde tocat mărunt.
Preparare mămăliguță.
Se fierbe apa, se adaugă o linguriță de sare, apoi mălaiul, treptat și se amestecă continuu până când acesta este bine hidratat și absoarbe toată apa. Înainte de stingerea focului, se adaugă unt pentru un plus de cremozitate.
Se servește delicioasa tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, caldă, decorată cu mărar proaspăt.