Rețetă de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură
Din categoria rețetelor pe bază de pește o interesantă rețetă de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 20 Octombrie 2020, 09:52 | Actualizat: Marti, 20 Octombrie 2020, 11:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Anghel Adrian, un bucătar în vârstă de 27 de ani, a venit în sezonul 8 al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”, cu intenția de a-i surprinde pe Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea cu o rețetă interesantă pe bază de ton cu piure de mazăre și salată.
Ingrediente pentru rețeta de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură:
-
Pentru preparare ton în crustă de polen:
- 4 buc. dreptunghiulare de ton/150 gr fiecare
- 4 lime
- 300 gr miere
- 100 gr praf de ghimbir
- sare și piper
- 400 gr polen
- 100 gr ulei susan
- 400 ml ulei de măsline
-
Pentru piure de mazăre:
- 500 gr mazăre congelată
- 100 gr unt
- menta-1 cutie
- 200 ml lapte
- sare și piper
-
Pentru salata de microplante:
- microplante:perilla rosie,mazare,coriandru,busuioc rosu,sfecla,brocoli,floarea soarelui
- 1 legătură ceapă verde
- 8 buc. cucamelon
-
Pentru vinegreta de zmeură:
- zmeura-300 gr
- 150 gr zahăr
- 3-4 frunze de mentă
- zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură
Preparare ton în crustă de polen.
Bucățile de ton se stropesc cu ulei de susan și se condimentează cu sare, piper și ghimbir. Se lasă puțin la odihnit, apoi se glazurează cu miere și se tăvălesc prin polen. Se trag la tigaia unsă cu puțin ulei de măsline și se rumenesc pe toate părțile.
Preparare piure de mazăre.
Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să fiarbă, se adaugă mazărea congelată. Se lasă să fiarbă maxim 10 minute, se scurge se scoate în apă rece cu gheață pentru a-i stopa procesul termic și a nu-și modifica culoarea.
Apoi se trece mazărea prin blender împreună cu multe frunze de mentă și seadaugă puțin lapte fierbinte și unt. Piureul de mazăre se trece prin sită pentru a deveni fin și cremos.
Preparare salată de microplante.
Microplantele se amestecă cu ceapă verde tocată rondele și castraveții feliați subțire. se asezonează cu sare, zeamă de lime și ulei de măsline.
Preparare vinegreta de zmeură.
Se pune zmeura amestecată cu zahărul și puțină zeamă de lămâie la fiert și se amestecă până se formează un sos gros. Se adaugă câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă și se trece sosul de zmeură prin sită pentru a deveni fin.
Dacă v-au atras atenția aceste interesante preparate, ce compun rețeta de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură, vă dorim spor la preparare și poftă bună la savurat!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!