Un altfel de sushi - Sushi Panda
Simplu, delicios și mai ales aspectuos, acest sushi panda îi poate încânta și pe cei mici, dar și pe cei mari.
Publicat: Marti, 24 Aprilie 2018, 21:14 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Simplu, delicios și mai ales aspectuos, acest sushi panda îi poate încânta și pe cei mici, dar și pe cei mari.
Dar și rețeta de Sushi japonez, sau rolă cu somon, va avea un real succes!
Ingrediente pentru Sushi Panda
- 300 g somon
- 200 g ton
- 5 castraveți Fabio
- 700 g orez
- 300 ml sos de soia
- 100 g ghimbir murat
- 15 g wasabi
- 1 pachet noi pentru sushi
- 150 ml oțet de orez
- 100 g zahăr
- 50 g sare
Mod de preparare Sushi Panda
Se spală orezul pentru a scăpa de amidonul de pe boabe, se scurge și se fierbe în proportie de 1-1 orez cu apă. Orezul fiert se amestecă cu oțet de orez, zahăr și sare și se lasă la răcit.
Se taie somonul, tonul și castreveții în bucăți mici pentru a putea fi acoperite cu orez și se decoreaza cu foi de nori pentru a avea aspectul unui panda.
Se decupează din somon în formă de inimă și cu niște fâșii de ton se crează un contur al inimii care este urmat de un contur de orez.
Se așază sushi panda și inima din pește pe un covor din fâșii de castraveți tăiate cu peelerul și împletite frumos.
Sushi panda se servește cu wasabi, ghimbir murat și sos de soia.