Antena

Chef Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite, despre începuturile carierei sale: „Opt luni am plâns în fiecare seară”

Au mai rămas trei zile până la premiera maraton a noului sezon Chefi la cuțite, cel mai apreciat cooking show din România, care aduce în ringul culinar impresionanta experiență a celor patru jurați: Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia, Chef Ștefan Popescu și Chef Alexandru Sautner.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Martie 2024, 13:03 | Actualizat: Vineri, 15 Martie 2024, 13:05
Galerie de imagini
Chef Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite, despre începuturile carierei sale: „Opt luni am plâns în fiecare seară”
Antena 1

Pe 18 martie, de la 20:30, pe Antena 1, cei patru ași ai gastronomiei vor da startul competiției, pregătiți să descopere noi talente în bucătărie, dar și să împărtășească secrete și povești surprinzătoare din lumea artei culinare.

Pe aceeași temă

Chef Richard Abou Zaki: „Opt luni am plâns în fiecare seară și am slăbit zece kilograme”

Îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil, Chef Richard Abou Zaki a început să gătească de la vârsta de opt ani, atunci când mama lui, care lucra într-o fabrică, ajungea târziu acasă.

„Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna”, își amintește Chef Richard despre anii copilăriei după plecarea în Italia.

„De cealaltă parte, era tatăl meu, care locuia în America și pe care l-am văzut de puține ori în viața mea. El, fiind bancher, ar fi vrut să-i calc pe urme. Mi-a spus că nu trebuie să ajung să servesc pe la mese, că asta e o meserie care se face în weekend pentru a-mi plăti studiile”, povestește Chef Richard, care și-a urmat, însă, visul, înscriindu-se la un colegiu de bucătari. Iar visul a început cu adevărat să prindă contur odată cu ocazia de a face un internship de două luni la Londra, la prestigiosul restaurant Le Gavroche, unde a și rămas ulterior să lucreze.

„Așa a început povestea mea la Londra, la trei stele Michelin, în echipa lui Michel Roux, unul dintre cei mai mari Chefi din lume. Era o bucătărie imensă, cu peste 30 de bucătari, iar eu eram ultimul din ultimii. A fost cea mai grea perioadă din viața mea. Opt luni am plâns în fiecare seară și am slăbit zece kilograme, pentru că nu mai puteam să mănânc”, mărturisește Chef Abou Zaki, amintindu-și de atmosfera tensionată și presiunea atât de mare cu care s-a confruntat la început de drum.

Care a fost episodul care l-a marcat pe Chef Richard Abou Zaki: „Am găsit atunci cel mai mare curaj din viața mea”

Unul dintre episoadele care l-au marcat la Le Gavroche a fost și cel care l-a propulsat în carieră, după greșeala unui bucătar pe care l-a rugat să pună la sous-vide niște organe de vită, dar a uitat.

„Dimineața, când m-am întors la restaurant, Chef-ul a început să strige la mine, furios: <<Ale cui sunt organele astea de vită? Astea costă 60 de lire kilogramul. Ori le mănânci, ori pleci de-aici!>>. Erau stricate, nu puteau fi date nimănui. Am găsit atunci cel mai mare curaj din viața mea. Asta e scena care mi-a schimbat viața. Am pus sare și piper, le-am tras cu unt la tigaie și le-am mâncat. Toată noaptea mi-a fost rău! Dar de-atunci, viața mea la Le Gavroche s-a schimbat. În scurt timp, am devenit unul dintre cei mai tineri Chefi de partie din istoria restaurantului. Eu și Gordon Ramsey am fost cei mai tineri Chefi de partie, la numai 19 ani”, povestește Chef Abou Zaki.

După un an și jumătate, s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Massimo Bottura, la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin, clasat de două ori pe locul 1 în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume. După mai bine de trei ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, care a primit o stea Michelin la numai opt luni de la lansare, în prezent Chef Richard deținând patru restaurante în Italia. .

Alături de el, pe 18 martie, de la 20:30, pe Antena 1, vor inaugura sezonul 13 Chefi la cuțite jurații Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, maeștrii gastronomiei care se vor întrece în arena încinsă a amuletelor.

Recomandari A1
Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
chefi la cuțite chef richard abou zaki sezonul 13
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Primele episoade din noul serial românesc Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN sunt în AntenaPLAY. Descoperă o poveste unică de viață, despre o tânără care îşi caută drumul într-o lume plină de secrete.
Stirile zilei Un val de aer polar a adus frig şi ninsori în aproape toată ţara. S-au înregistrat diferenţe de temperatură şi de 15 grade, de la o zi la alta
Videoclipul zilei
Citește și
Echipa lui Chef Richard a câștigat aseară battle-ul Chefi la cuțite. Ultima confruntare a sezonului va...
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu...
Seară cu trei eliminări la Chefi la cuțite, după un battle marcat de o amuletă dată în cel mai...
Chef Orlando Zaharia, întâlnire emoționantă cu cel mai înfocat fan al său: „David este o minune de...
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care vor avea inima frântă în 2025. Nativii care pot trece printr-o despărțire Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Posibilă explicație pentru absența lui Călin Georgescu de la protestul organizat chiar de el: „Orice, numai... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Beef Wellington. Rețeta clasică de care ai nevoie pentru o masă sofisticată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 12 ianuarie 2025. Berbecii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Două zodii intră într-o eră nouă odată cu schimbarea Nodurilor Destinului, pe 11 Ianuarie 2025 Jurnalul
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri Kudika
Ce apă se pune în fierul de călcat, de fapt. Astfel, hainele nu se vor șifona atunci când le vei netezi Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată... Observator
Sindromul de ochi uscat iarna: care sunt cauzele și cum îl poți trata în anotimpul rece MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Casa lui Mel Gibson din Malibu, MISTUITĂ de flăcări! „Când am ajuns acasă, desigur... Nu mai era nimic!” Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare DeParinti
Britney Spears a fost nevoită să părăsească reședința din Thousand Oaks din cauza incendiilor din Los Angeles.... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor Hello Taste