Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă "Mere cu căciuliță", un preparat savuros cu biscuiţi şi mascarpone
Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă un preparat foarte simplu de făcut, cu mascarpone și biscuiți: "Mere cu căciuliță".
Publicat: Marti, 20 Iunie 2017, 14:21 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:33Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă un preparat foarte simplu de făcut, cu mascarpone și biscuiți: "Mere cu căciuliță".
INGREDIENTE:
1,5 kg mere roșii
150 g biscuiți sprițați
250 g mascarpone
4 albușuri de ouă
50 g fistic
400 g cremă de brânză, tartinabilă
1 kg zmeură
200 g zahăr pudră
MOD DE PREPARARE:
Se curăță merele, li se înlătură cotoarele și se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 5-7 minute, atât cât să se pătrundă ușor, apoi se lasă să se răcească.
Zmeura se fierbe împreună cu 100 g zahăr și o ceșcuță de apă, nu mai mult de 10 minute, apoi se trece prin sită, pentru a obține un sos fin.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.
Crema de brânză se amestecă cu mascarponele, jumătate din piureul de zmeură și fisticul măcinat mai grosier, iar cu această compoziție se umplu merele, așezate în prealabil pe câte un biscuit.
Se glazurează merele cu restul de piure de zmeură, apoi cu un posh, se sprițează cu bezeaua, sub formă de căciuliță.
Cu ajutorul unui arzător, se caramelizează bezeaua pentru un aspect mai plăcut.