Roata rețetelor. Ce este și cum se gătește Rib eye. Rețeta suculentă de pită cu friptură de antricot și sos de usturoi
Această pâine umplută cu friptură de antricot suculentă va cuceri orice iubitor de grătar. Roşiile, salata verde şi sosul de usturoi intens completează perfect combinaţia de arome.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 19 Decembrie 2024, 10:00 | Actualizat: Joi, 19 Decembrie 2024, 11:36Steak-ul „Rib eye” este o bucată de carne extrem de populară printre cunoscătorii de steakuri din întreaga lume.
Steakul Rib eye reprezintă tăietura din partea din față a cărnii de vită. Din acest motiv, mai este numită și „coasta înaltă”. O friptură de costiță este ușor de recunoscut prin ochiul de grăsime închis sau prin miezul de grăsime, care este înconjurat de carne.
Pe aceeași temăRețeta pentru Pită cu friptură de antricot și sos de usutori
Ingrediente patru porții:
- 4 bucăți friptură de antricot (aproximativ 250 g)
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 4 bucăți pâini pitta
- 2 bucăți roşii în ciorchine
- 4 bucăți frunze de salată verde
- 4 lingurițe grill grătar amestec de asezonare
Pentru sosul de usturoi:
- 200 g smântână
- 100 g maioneză
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 linguriţă cimbru mărunțit
- 1 un vârf de cuţit de sare de mare iodată
- 1 un vârf de cuţit de piper negru boabe
Mod de preparare
Pentru început, clătește bucăţile de antricot cu apă rece şi usucă-le prin tamponare. Combină amestecul de grill grătar cu ulei pentru a crea o marinată. Unge apoi antricotul cu marinata și lasă-l la infuzat cât timp prepari sosul de usutori.
Amestecă bine ingredientele pentru sosul de usturoi şi ține-l la frigider până când este gata carnea.
Prepară la grătar bucăţile de antricot timp de aproximativ trei–șase minute pe ambele părţi în funcţie de grosimea acestora, dar și de gust, apoi asezonează cu sare şi piper. După ce este gata, acoperă carnea și lasă să se odihnească aproximativ cinci minute.
Între timp, încălzeşte pe grătar pâinile pitta pe ambele părţi. Taie roşiile în felii și clăteşte frunzele de salată verde.
Feliază friptura și taie pâinile pitta, desfă-le şi umple-le pe fiecare cu frunze de salată verde, carne, felii de roşii şi sos de usturoi. Pune preparatul pe farfurii şi serveşte cu restul sosului. Poftă bună!
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Pe aceeași temă