Roata rețetelor. Cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre. Cum le pregătești pentru un gust desăvârșit
Cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre este o rețetă modernă, inedită și preparată astfel încât să satisfacă și cele mai exigente gusturi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Decembrie 2024, 16:06 | Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2024, 14:47Fie că este vorba despre un eveniment elegant sau doar despre un moment de răsfăț culinar, aceste cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre sunt gata să transforme orice mușcătură într-o experiență memorabilă.
Prosciutto cotto aromat este îmbinat cu mazărea dulce și crocantă, oferind un echilibru perfect între aromele bogate și texturile variate. Acestea fiind zise, iată de ce ai nevoie pentru a prepara rețeta de cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre.
Pe aceeași temăRețeta de cornete cu prosciutto cotto și mazăre
Pentru rețeta de cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 g mazăre congelată
- 4 bucăți de tortilla
- 150 g prosciutto cotto
- 50 g mozzarella rasă
- 3 linguri smântână
- 3 linguri maioneză
- 2 fire ceapă verde
- Pentru aluat preparat în casă
- 180 g unt
- 360 g făină
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare
Pentru a prepara cornete aperitiv cu prosciutto cotto și mazăre ne vom ocupa mai întâi de realizarea cornetelor. Pentru acestea, avem nevoie de tortilla sau tortilla cu paprika. Nu se recomandă folosirea unor lipii arăbești, pentru că nu sunt atât de elastice.
Tăiem fiecare tortilla în jumătate. Dacă cornetele ies prea mari, atunci tăiem din fiecare jumătate obținută încă o fâșie de circa 1.5 cm. Apoi, formăm un cornet din fiecare jumătate și le punem cu marginea rămasă dedesubt.
Pe urmă, ungem cornetele cu ou bătut, acoperind toată suprafața pentru a se lipi la copt. Apoi, presărăm deasupra semințe de susan și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-12 minute.
Cât timp lăsăm cornetele să se răcească, ne putem ocupa de umplutură. Amestecăm smântâna cu maioneza, mazărea fiartă, proscuitto cotto tăiat cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, mozzarella rasă, sare și piper.
Umplem cornetele răcite cu salata rezultată, asigurându-ne că prima cantitate pusă este mai mică pentru a putea umple colțul ascuțit.
Este nevoie de aproximativ patru ore să se înmoaie cornetele, deci le putem umple cu cateva ore inainte de servire.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Pe aceeași temă