Antena

Au îngropat-o de vie. Când au deschis sicriul, trupul îi era răsucit și părul smuls. Cum a murit, în chinuri, marea cântăreață Ileana Sărăroiu: „Nu văd pe nimenea! Vai de inimioara mea!"

Otrăvită, îngropată de vie, deshumată, găsită cu trupul răsucit și părul smuls. N-am lăsat-o să se odihnească în liniște! Aceasta este povestea Ilenei Sărăroiu, artista devenită legendă, a cărei moartea a fost mai „valoroasă” decât viața.

Publicat: Vineri, 11 Octombrie 2019, 14:32 | Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2019, 18:14
Galerie de imagini
Otrăvită, îngropată de vie, deshumată, găsită cu trupul răsucit și părul smuls. N-am lăsat-o să se odihnească în liniște! Aceasta este povestea Ilenei Sărăroiu, artista devenită legendă, a cărei moartea a fost mai „valoroasă” decât viața.

Otrăvită, îngropată de vie, deshumată, găsită cu trupul răsucit și părul smuls. N-am lăsat-o să se odihnească în liniște! Aceasta este povestea Ilenei Sărăroiu, artista devenită legendă, a cărei moartea a fost mai „valoroasă” decât viața.

Au trecut 40 de ani de la nunta ce s-a sfârșit cu moartea cântăreței Ileana Sărăroiu. Pe 12 mai 1979, în localitatea Unirea, din judeul Călărași, era motiv de sărbătoare. Toți invitații așteptau marele moment al serii: recitalul Ilenei Sărăroiu.

Pe aceeași temă

Artista a ajuns la ora stabilită, împreună cu soțul ei, Mircea Câmpeanu. Cei doi au coborât dintr-o Dacie albă, arătând impecabil. Însă marea artistă nu era în apele ei. Avea o durere de cap și se simțea slăbită. A cerut să i se aducă o cafea înainte de a urca pe scenă, un leac la care apela adesea când o supăra ceva.

„La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, a povestit, pentru Adevărul, Liliana Ispas, mireasa.

„Nu văd pe nimenea.... Vai de inimioara mea!"

Câteva momente mai târziu, Ileana Sărăroiu era pe scenă, iar nuntașii erau toți pe ringul de dans. Fusese angajată să cânte patru ore, dar, după doar 45 de minute, se oprește. Nu se mai poate ține pe picioare, abia mai putea vorbi. Își cere scuze, dar nu mai poate continua. Ar fi fost luată și dusă într-o încăpere alăturată de doi medici, invitați la nuntă. Nu apucă să le spună nimic, în câteva secunde, leșină. Conștienți că starea ei era una extrem de gravă, oamenii cheamă ambulanța.

„O bătrână într-o gară” a fost ultima melodie cântată vreodată de Ileana Sărăroiu. O piesă a căror versuri cutremurătoare par să descrie exact ce a simțit marea artistă în ultimele ei momente de viață: confuzie, abandon... „Nu văd pe nimenea, vai de inimioara mea...”

Pe aceeași temă

Un secret păstrat două decenii

Recomandari A1

Ileana Sărăroiu a urcat pe scenă, întâia oară, când avea 14 ani. De atunci, artista ar fi suferit de dureri de cap îngrozitoare, pe care reușea să le trateze cu muzică și o ceașcă de cafea. Primul ei iubit, medic, ar fi bănuit că Ileana ar fi putut avea un anevrism și a sfătuit-o să se opereze. A refuzat cu vehemență și a evitat să vorbească vreodată despre acest subiect, păstrând secretul mai bine de două decenii.

Până a ajuns ambulanța la nunta din Unirea, Ileana Sărăroiu nu mai era conștientă. Medicii au gonit spre spitalul din Călărași, însă artista a s-a stins pe drum. În momentul în care a fost preluată de medicii de gardă, nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Ileana Sărăroiu era moartă.

A fost Ileana Sărăroiu otrăvită?

Vestea morții cântăreței a lovit la ca un fulger lumea artistică din România. Nimeni nu-și putea explica cum, la doar 43 de ani, Ileana Sărăroiu și-a pierdut viața.

Trupul neînsuflețit al artistei a fost ținut aproape o săptămână la morga din Călărași. În același timp, polițiștii au demarat o amplă anchetă, pentru a afla mai multe despre ultimele minute din viața acesteia. O ipoteză vehiculată la acea vreme a fost cea a otrăvirii. Așadar, femeia care i-a oferit cafeaua la nuntă a fost mult timp în vizorul autorităților.

„Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări, la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinut la Morga din Călăraşi. Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii”, a mai povestit Liliana Ispas.

În urma autopsiei, misterul a fost elucidat. În mod oficial, moartea Ilenei Sărăroiu a fost cauzată de un anevrism ce a provocat un accident vascular cerebral.

Pe aceeași temă

„Auzeam zgomote din mormântul ei! Sicriul era plin de zgârieturi”

Doar că moartea nu a însemnat liniște pentru marea artistă, ci momentul în care numele ei s-a transformat într-un mit macabru.

Ileana Sărăroiu a fost înmormântată în București, în Cimitirul Sfânta Vineri. La scurt timp, paznicii cimitirului au povestit că auzeau zgomote ciudate venind din cripta artistei. În cele din urmă, a fost deshumată, la cererea familiei. Potrivit legendei, cadavrul a fost găsit răsucit, cu părul smuls și unghiile rupte. Interiorul sicriului ar fi fost plin de zgârieturi, semn că Ileana Sărăroiu ar fi fost îngropată de vie.

Pe aceeași temă

Toate aceste detalii sinistre au fost desființate de cei prezenți la înmormântare. Maria Dragomiroiu, una dintre cele mai bune prietene ale regretatei Ileana Sărăroiu, a exclus posibilitatea care artista să fi fost îngropată de vie.

„În jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfântă Vineri” din București. După o săptămâna, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămâna a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artistă ar fi fost înmormântată de vie, deci se află în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată.”

La 40 de ani de la moarte, Ileana Sărăroiu ne-a lăsat o moștenire fabuloasă: muzica.

Foto: Wikipedia, Click

Whatsapp LinkedIn
ileana sararoiu ingropata de vie artista cantareata nunta
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Monaco 2024 sunt LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 23-26 mai, urmărește pe canalele dedicate.
Stirile zilei Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a fost înlocuită, iar procesul se va relua de la zero
Citește și
Te cunosc de undeva, 8 mai 2021. Adriana Trandafir și Romică Țociu se transformă în Ileana Sărăroiu...
Adriana Trandafir și Romică Ţociu s-au transformat în Ileana Sărăroiu & Ştefan Bănică - Foaie...
Interpreta de muzică populară Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie? Dezvăluiri şocante!
Momentul "popular" al serii îi aparține Soranei! Transformare spectaculoasă în Irina Sărăroiu, cu...
Video recomandate
Video
Citește și
Căpșunată sau lichior de căpșuni. Băutură de casă foarte aromată Catine.ro
Confesiunea surprinzătoare a lui Kerem Bürsin despre fosta parteneră, Serenay Sarıkaya: “O iubesc” Happy Channel
Politicianul român care va avea pensie de 5.800 de euro plătită de UE. Câți bani vor încasa Traian Băsescu,... Libertatea.ro
Una dintre facultățile la modă în ultimii ani, la care concurența este uriașă, desființată de o... Ziare.com
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile AntenaSport
Iulia Vântur, reacție inedită după ce iubitul ei, Salman Khan, a fost fotografiat în India cu altă femeie. Ce... Elle
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie HelloTaste.ro
Vârsta de pensionare în România se va modifica la 3 ani. Tabelul care arată cum se schimbă vârsta standard de... Antena3.ro
Experții au fost uimiți să descopere 4 munți ascunși în ocean. Cum au rămas ascunși până acum useit
Horoscopul zilei de 23 mai 2024. Săgetătorii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
BMW a dezvăluit al 20-lea „Art Car” oficial. Prototipul va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans Wall-Street
Tarot online: Ți se confirmă bănuiala? Kudika
Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Te ferește de necazuri Playtech
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi Redactia.ro
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie de speranţa de viaţă a... Observator
Testarea șoferilor pentru substanțe psihoactive. Cât de exactă poate fi și ce alte investigații se fac MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de... ProSport
Două zodii vor trece prin clipe de coșmar în luna iunie! NIMIC nu le merge bine! Gandul
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere aparent banală CanCan
Copil hiperactiv: 10 moduri prin care să-i faci față DeParinti
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost... ZUTV
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei UseIT
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Hello Taste