De ce se pune vată în unele flacoane de medicamente. Care este motivul, de fapt
Unii producători pun vata în flacoanele de medicamente și există un motiv pentru care bucata de bumbac se află în tuburile cu pastile. La începutul secolului al XX-lea a început să se practice acest lucru. Iată de ce.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 11 Martie 2022, 17:39 | Actualizat: Vineri, 11 Martie 2022, 18:55Scopul vatei a fost, pur și simplu, de a umple restul spațiului din flacon pentru ca pastilele să nu se mai miște. Astfel, comprimatele pudrate nu se puteau sparge sau rupe, ceea ce are sens.
Pe aceeași temăDe ce există vată în interiorul tuburilor cu medicamente
Cu toate acestea, în anul 1980, compania care a implementat acest lucu a început să fabrice tabletele filmate. Nu mai conta dacă pastilele se mișcau în recipient pentru că învelișul le împiedica să se degradeze.
Astfel, nu mai era nevoie de bucata de vată din interiorul tubului. Cu toate acestea, încă se mai găsește în flacoane, mai ales în cele de aspirină.
Se pare că după ce vreme lungă consumatorii au găsit umplutura pufoasă în interior, ei se așteaptă să o găsească acolo. Unele persoane chiar credeau că pastilele nu sunt în regulă dacă nu găseau vata pentru că se gândeau că tubul a fost deschis.
Pe aceeași temăAstfel, credințele consumatorilor și tradiția au fost principalele motive pentru care unele companii au păstrat bucata de bumbacul în tuburile de pastile.
Totuși, National Institutes of Health (NIH) recomandă îndepărtarea bumbacului, deoarece poate atrage umezeala în sticlă.
Și instituția guvernamentală nu este singura care avertizează împotriva acestei tradiții. În 1983, regretatul Andy Rooney a criticat alegerea producătorilor, conform Mental Floss.
În concluzie, nu numai că bumbacul din unele sticle este inutil, dar probabil că nici măcar nu este bumbac. Conform bazei de date cu informații despre medicamente și efecte secundare, majoritatea bucăților de vată sunt fabricate din raion sau poliester.