Noul sezon al emisiunii Hello Chef aduce, și de data aceasta, vedete pofticioase și rețete delicioase, numai bune de pregătit la tine acasă. Chef Roxana Blenche și Chef Samuel Le Torrelliec au pregătit pentru Ramona Olaru un meniu savuros. Printre preparate s-a numărat și rețeta de choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată. Descoperă ce „secret” a folosit Chef Samuel Le Torrelliec pentru a obține un aluat perfect pentru choux.
Ingredinte pentru rețeta de choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată, pregătită de Chef Samuel Le Torreliec
Iată mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată, prezentată în emisiunea Hello Chef, ediția din 22 februarie 2025:
- 1 kg făină
- 1 litru de lapte
- zahăr
- 500 gr înghețată de vanilie
- 500 gr ciocolată
- 10 ouă
- 200 gr unt
- sare
Mod de preparare rețeta de choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată, pregătită de Chef Samuel Le Torreliec
Cei 500 ml de lapte se pun la fiert cu untul, apoi se adaugă făina și se omogenizează totul, punându-se și un praf sau două de sare. Acest lucru ajută nu doar la culoare, ci și la potențarea gustului. După amestecarea laptelui cu untul și cu făina, aluatul obținut se pune într-un robot de bucătărie.
Și așa s-a aflat secretul lui Chef Samuel Le Torrelliec! Acesta a ales să folosească robotul de bucătărie Kenwood Go, fiindcă este atât de ușor de utilizat, căci totul este controlat printr-un singur buton frontal.
Acest detaliu i-a permis să adauge treptat ouăle, lăsând robotul să facă singur treaba! Mai mult decât atât, un alt avantaj oferit de Kenwood Go este vasul din inox cu o capacitate de 4 litri, suficient de mare pentru rețete generoase.

Chef Samuel a gătit cu ajutorul robotului Kenwood Go
Se adaugă ouăle 2 câte 2, apoi ultimele se adaugă unul câte unul, pentru a obține un aluat cât mai fin și pufos.
În plus, marele avantaj adus de Kenwood Go este capacul rotativ antistropire, dar și funcția de pornire lentă, ce crește puterea treptat și previne astfel împroșcarea ingredientelor. Chef Samuel Le Torrellic a putut continua gătitul, fără să mai fie nevoie să se oprească pentru a face curat în bucătărie.
Amestecul se adaugă într-un poș de patiserie și se fac choux-urile într-o tavă cu hârtie de copt. La final se ung cu gălbenuș de ou și se adaugă zahăr din plin pe deasupra.
Cuptorul trebuie să fie dat al 230-240 de grade Celsius, atunci când se pune tava la cuptor. Spre final se reduce căldura la 175 de grade Celsius, timp de câteva minute. Între timp ciocolata o topim la bain marie și folosim din laptele rămas pentru a obține sosul de ciocolată. Se toarnă 250 ml de lapte, apoi se mai adaugă în funcție de ce textură doriți să aibă sosul.
Acestea se lasă la răcit, apoi se taie și între jumătăți se pune înghețată de vanilie. Totul se decorează cu sos de ciocolată.
Pentru reușita acestei rețete de choux cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată, Chef Samuel Le Torrelliec a utilizat robotul de bucătărie Kenwood Go, care oferă performanță într-un design compact! Cu o înălțime de doar 30 de centimetri, robotul poate încăpea perfect în dulapurile de bucătărie, într-un sertar sau pe un raft. Un alt avantaj este faptul că acesta oferă 3 accesorii pentru vas: telul care mixează perfect cremele, cârligul perfect pentru frământat aluatul și accesoriul K, ce mărunțește ingredientele oricărei rețete.