Cât costă superbele Crăciunițe în luna decembrie 2024. Locul în care se vând la jumătate de preț
Crăciunițele au invadat florăriile și magazinele! Iată ce diferență de preț există în funcție de locul din care o cumperi!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 09 Decembrie 2024, 14:31 | Actualizat: Luni, 09 Decembrie 2024, 15:23Crăciunița este floarea vedetă a sezonului, iar tot mai mulți români sunt în căutarea celor mai frumoase exemplare pentru a le oferi în dar în zilele de sărbătoare ale lunii decembrie.
Deși este o floare care se cumpără cel mai des în apropierea Crăciunului, aceasta este o alegere ideală atunci când este vorba despre un cadou. Doamnele iubesc această floare minunată care aduce o pată de culoare în casa fiecărui om.
Pe aceeași temăIată cât costă crăciunițele la începutul lunii decembrie și unde pot fi găsite mai ieftin!
Cât costă superbele Crăciunițe în luna decembrie 2024. Locul în care se vând la jumătate de preț
În prezent, florile de tip Crăciuniță sunt regăsite în aproape toate florăriile și magazinele din țară, iar pentru că acestea sunt singurele flori considerate „festive” în această perioadă, costul poate ajunge și la valori greu de imaginat.
Spre exemplu, acestea se vând cu sume între 50 de lei și chiar 100 de lei, în funcție și de dimensiune, dar și de intensitatea culorii.
Deși domnii sunt dispuși să ofere oricât pentru a-și face fericite partenerele și persoanele feminine din viața lor în această perioadă, este bine de știut că prețul crăciunițelor este mai ieftin dacă sunt cumpărate din seră, acolo unde prețul variază între 20 și 25 de lei.
Pe aceeași temă„Având în vedere că în această perioadă florile sunt şi mai puţine, este singura floare care aduce o pată de culoare în apartament sau în case şi în jurul bradului sunt chiar binevenite” a spus Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iaşi pentru Observatornews.ro.
Cum se îngrijește Crăciunița
Crăciunița sau Poinsettia, așa cum mai este numită, este o specie din familia Euphorbiaceae. Originală din Mexic și America Centrală, această floare este extrem de cunoscută pentru frunzele sale roșii și verzi, fiind cel mai des achiziționată în perioada Crăciunului.
„A fost descoperită să spunem aşa, de un american. E vorba de Joel Poinsett. Pentru că i-a plăcut atât de mult, Poinsett a adus-o cu el în Statele Unite şi practic de acolo a început periplul acestei plante ca specie decorativă", a declarat și Camelia Ifrim, biolog la Grădina Botanică din Iași, pentru sursa citată mai sus.
Crăciunițele pot ajunge la o înălțime maximă de chiar 4 metri, însă îngrijirea acestora trebuie să fie una extrem de deosebită.
Se recomandă poziționarea ei lângă fereastră, acolo unde nu există o sursă directă de căldură. Este important de știut că atunci când aceasta se ofilește, nu trebuie aruncată, ci trebuie să beneficieze de tăierea ramurilor pentru ca ea să poată crește din nou.
Crăciunița are nevoie de apă atunci când solul începe să se usuce și se udă până când apa începe să iasă prin găurile de drenaj ale ghiveciului. Este important să eliminați apa în exces care rămâne în farfurioară pentru a evita putrezirea rădăcinilor.
Totodată, este bine să folosiți apă la temperatura camerei care să fie lăsată să stea câteva ore înainte de utilizare.
Aceasta se fertilizează la fiecare 2 sau 4 săptămâni din primăvară până la începutul toamnei cu un îngrășământ lichid pentru plante de apartament. Atunci când înflorește trebuie să opriți fertilizarea.
Pe aceeași temă