Cotlete de porc in stil mexican marinate cu lime si ardei iute
Reteta de cotlete este perfecta pentru o iesire la gratar. Cine nu a vazut-o in editia de aprilie a revistei Good Food si a ratat astfel o friptura delicioasa de 1 mai, este sfatuit sa nu mai amane si sa caute ocazia prepararii unui astfel de festin.
Publicat: Luni, 03 Mai 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:50- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Pentru 6 portii ai nevoie de 6 cotlete groase de porc, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 150g de ridichi, taiate felii subtiri si o mana de patrunjel tocat. Felul de mancare este gata in 30 de minute (daca nu pui la socoteala timpul pentru marinare).
Intai faci o marinada din 4 ardei iuti, curatati de seminte, 1 mana mica de frunze de oregano, tocate, 1 lingura de cimbru, 1 linguria de seminte de fenicul zdrobite (se gasesc la magazinele care vand ceaiuri din plante), 1 lingura de sare de mare, 2 catei de usturoi, sucul de la 1 portocala, sucul de la 2 limes si o lingurita de zahar brun. Se mixeaza toate ingredientele intr-un robot, apoi se lasa carnea de porc la marinat peste noapte sau cel putin 4 ore.
Cand ai terminat cu asta, incingi o tigaie tip gratar - fara ulei (daca esti acasa) sau le trantesti pe gratarul incins cu carbuni (daca ai iesit la iarba verde) si se prajesc pe rand, cate 3-6 minute pe fiecare parte, in functie de marime, apoi se lasa deoparte 5 minute, acoperite cu folie de aluminiu. Trebuie sa fie inca moi in mijloc. Porcul este cel mai bun atunci cand este rozaliu si suculent in mijloc, nu alb si bine facut.
Se servesc cotletele cu ceapa, ridichi si patrunjel pe deasupra.
Citeste revista GoodFood