Dip din boabe albe de fasole si sparanghel
Cand vrei o gustare usoara si rapida, poti face un dip din legume caruia sa-i dai savoare cu un pic de verdeturi proaspete. Este o alternativa sanatoasa la sosurile pe care le poti cumpara de la market si il poti folosi si pentru sandvisuri.
Publicat: Marti, 22 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58Ingrediente:
6-7 bucati de sparanghel
o conserva de boabe albe de fasole, mari, clatite bine
un catel de usturoi
1/4 cana ulei de masline
1/2 cana frunze de busuioc proaspete
2-3 linguri suc de lamaie
sare si piper
Instructiuni:
Taie sparanghelul bucatele si lasa deoparte capetele dure. Pune-l apoi la fiert pentru cateva minute pana cand se inmoaie. Scurge-l bine si cand se raceste putin, foloseste un blender pentru a-l marunti. Pune si restul ingredientelor in blender pana cand totul se transforma intr-o crema fina.
Serveste cu bastonase de morcov si ardei, cu paine pitta sau cu chipsuri tortilla.
sursa: www.veggiebelly.com