Gazpacho din...pepene verde
Gazpacho este supa rece a spaniolilor facuta din rosii si alte legume proaspete tocate marunt. Insa pe timp de vara, poti face o supa racoritoare si mai aromata cu unul dintre cele mai gustoase fructe de sezon: pepenele verde.
Publicat: Joi, 01 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 5 cani de pulpa de pepene verde, curatate de samburi, taiate destul de mare, plus o cana de pepene taiat marunt
- o jumatate de cana suc de coacaze
- o cana de castravete curatat si taiat cubulete
- o cana de tulpini de telina taiate marunt
- un ardel rosu taiat marunt
- 1/4 cana ceapa rosie taiata marunt
- 1/4 cana frunze de menta maruntite
- 1/4 cana patrunjel proaspat, maruntit
- sucul la o limeta (cam trei linguri)
- o lingura si jumatate de otet sherry
Instructiuni:
1. Amesteca 5 cani pepene verde cu sucul de coacaze si folosind un blender amesteca totul pana devine o pasta lichida, uniforma. Foloseste apoi o strecuratoare pentru a retine pulpa. Ar trebui sa obtii cam 3 cani de suc.
2. Adauga in sucul obtinut restul de fructe, legume , sucul de limeta si otetul sherry si amesteca bine. Acopera cu o folie de plastic vasul in care ai facut "supa" care ar trebui tinuta cel putin o ora la frigider inainte de a fi servita.
foto: www.culinarysnapshot.com