Antena

Petrecere in stil spaniol - peste si fructe de mare

Nicio masa inspirata de bucataria spaniola nu este completa daca nu include celebra paella sau macar o reteta cu peste. Iti propunem doua variante care te vor face cu siguranta sa te indragostesti de aceasta tara latina ce traieste si mananca fierbinte.

Publicat: Luni, 19 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:45
Galerie de imagini
Nicio masa inspirata de bucataria spaniola nu este completa daca nu include celebra paella sau macar o reteta cu peste. Iti propunem doua variante care te vor face cu siguranta sa te indragostesti de aceasta tara latina ce traieste si mananca fierbinte.

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare se face cu o varietate de peste si fructe de mare, fiecare adaugand la textura si gust. Foloseste mereu creveti jumbo, midii si peste alb. Paella cu fructe de mare se serveste alaturi de un vin alb, sec.

Ingrediente supa:

- 3 cani de apa
- O cana vin alb sec
- O lingurita de sofran
- doua linguri ulei de peste sau sos de peste

Sau se poate face o supa din capete de peste si la sfarsit se strecoara, se adauga vinul si sofranul si se mai lasa pe foc pentru a mai da un clocot.

Amestec de ierburi:

- o cana patrunjel proaspat
- 1/3 suc de lamaie proaspat
- O lingura ulei de masline
- O lingurita tarahon
- Doi catei de usturoi

Paella:

- 500 grame peste alb
- 16 creveti jumbo decojiti
- O lingura ulei de masline
- Doua cani ceapa taiata fin
- O cana ardel rosu taiat marunt
- O cana rosii din conserva, maruntite
- O lingurita paprika dulce
- ½ lingurita ardel dulce
- 3 catei de usturoi pisati
- 3 cani orez Arborio
- O cana mazare inghetata
- 16 midii
- Un borcan ardei pimento taiati
- Doua linguri suc proaspat de lamaie

Instructiuni:

Pune toate ingredientele pentru supa la fiert si cand dau in clocot, opreste, nu lasa sa fiarba.
Pentru amestecul de ierburi, combina patrunjelul si celelalte ingrediente si lasa deoparte.

Pentru a pregati paella, taie pestele in fasii de doi centimetri si jumatate, curata crevetii bine lasandu-le cozile intacte. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie adanca la foc mediu.

Recomandari A1

Adauga peste si creveti, soteaza pentru un minut. Transfera amestecul pe o farfurie adanca si pastreaza-l cald. Adauga in uleiul ramas ceapa si ardeiul si soteaza pentru 5 minute. Adauga orez si gateste pentru un minut, amestecand continuu. Adauga supa, amestecul de ierburi si mazarea. Adu in punctul de fierbere si gateste 10 minute, amestecand continuu.

Adauga midiile, facandu-le loc incet in mixul de orez. Lasa sa fiarba pentru 5 minute sau pana cand cochiliile se deschid. Cele care nu se desfac trebuie scoate din paella si aruncate, nu sunt bune.

Zgaltaie putin tigaia pentru ca amestecul sa se aseze bine, adauga crevetii cu capul in jos in orez. Deasupra pune pimento taiati si lasa sa mai foarba 5 minute. Stropeste cu zeama de lamaie. Ia de pe foc, acopera cu un prosop si lasa sa stea 10 minute pentru a fuziona mai bine ingredientele.

Sardinas a la Santaderina

Aceasta reteta este din Santander, de pe coasta de nord a Spaniei. Sardinele proaspete, prajite si apoi sotate cu un sos de rosii sunt excelente cu paine calda.

Ingrediente:

- 16 sardine proaspete
- O cana faina
- O cana ulei de masline extra virgin
- O ceapa galbena sau alba taiata marunt
- 5 rosii, curatate si taiate
- 4 catei de usturoi, taiati
- 1/8 cana patrunjel, taiat
- sare dupa gust

Pregatire:

Curata sardinele, inlaturand capul si intestinele. Clateste bine cu apa rece. Pune ulei de masline intr-o tigaie adanca si tine pe foc mediu pana cand se incinge. Pune faina pe o farfurie. Trece fiecare sardina prin faina si prajeste-le in tigaie. Cand sunt patrunse, scoate-le din ulei si pune-le pe o farfurie pentru mai tarziu.

Adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul in tigaie si soteaza-le in uleiul ramas. Adauga rosiile si mai lasa-le pe toate 5-10 minute pe foc, amestecand continuu.
Adauga sardinele inapoi in tigaie peste restul de ingrediente si gateste inca 5 minute. Adauga sare dupa gust. Serveste cu paine calda.

Pofta buna!

Citeste si Petrecere in stil spaniol: cartofi si carnaciori

foto: dinnerdiary.org

spanishfood.about.com

Whatsapp LinkedIn
spania sardine retete paella
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Descoperă acțiunea, suspansul și drama din serialul Hidden Assets. Sezoanele 1 & 2 sunt disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei Filmul sinuciderii adolescenţilor din Tulcea, care ar fi avut o relaţie interzisă
Videoclipul zilei
Citește și
Imaginile dezastrului creat de inundațiile din Spania. Ce se întâmplă cu românii dați dispăruți....
Povestea Andradei, tânăra care a devenit agent imobiliar pentru Leo Messi. Are afaceri în Spania, dar...
Cu cât a ajuns să se vândă un cappuccino la noi în țară. Prețul este mai mare decât în alte...
Cât va costa taxa turistică pentru Barcelona. Românii care își plănuiesc vacanța în Spania trebuie...
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care au toate șansele să atragă sufletul pereche în 2025. Vezi dacă te afli printre acești nativi Catine.ro
Actrița Ebru Ozkan din serialul Furtună pe Bosfor lucrează la un nou proiect. În ce nouă producție va putea fi... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Evadare din România comunistă: cazul celor cinci ingineri care au navigat cu o barcă pescărească din Tulcea... Libertatea.ro
Efectul nedorit al organizării alegerilor prezidențiale în lunile mai-iunie. “Cred cǎ n-am... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la Golden Globes 2025! Cine a dezamăgit anul acesta cu ținutele purtate la eveniment Elle
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cât de rapidă e gravitația, de fapt. Răspunsul experților useit
Horoscopul zilei de 9 ianuarie 2025. Racii au parte de o surpriză. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
De la Uniunea Europeană, pentru Ceaușescu, 5 miliarde de euro: De ce sunt inutile modernizările Drumurilor... Jurnalul
Rugăciunea mamei pentru copii - Cea mai puternică binecuvântare Kudika
Secretul pentru cea mai bună supă de pui. Ce să adaugi în ea la final pentru un gust desăvârșit, va ieși mult... Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
Romeo şi Julieta moderni. Doi adolescenţi din Tulcea s-ar fi sinucis din dragoste: părinţii nu erau de acord cu... Observator
Remedii naturale pentru răceală. Cum poți combate efectele dăunătoare ale frigului MediCOOL
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Accuweather anunță 4 zile de NINSORI în acest oraș din România și temperaturi de până la -10°C, în ianuarie... Gandul
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather CanCan
Cum să fii un model pentru copiii tăi: lecții importante despre respect și responsabilitate DeParinti
Fiul lui John Lennon a mărturisit că nu a făcut niciodată parte din „cercul apropiat” al trupei Beatles:... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric. O combinație revigorantă și aromată Hello Taste