Pui cu ierburi aromate, la grill
Reteta de pui la grill este relativ simpla si indragita de multe persoane: carnea iese frageda si frumos rumenita, mai mult, puteti improviza si modifica modul de preparare. Adi Hadean va propune o varianta cu ierburi aromate si suc de greipfruit.
Publicat: Vineri, 13 August 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:26Daca nu aveti capac la grill, puteti improviza unul dintr-o oala mai mare, un lighean din tabla pe care nu-l mai folositi la altceva sau o galeata metalica.
Ingrediente:
- un pui
- ierburi aromatice
- un grepfruit
- cartofi
- usturoi
- sare
Instructiuni:
Am varsat sarea pe masa. Am adunat o mana zdravana de ierburi aromate: salvie, cimbrisor, rozmarin si doua-trei fire de menta. Am taiat un grapefruit in bucati nu foarte mici. Cu bucatile de fruct am umplut un pui maricel.
Am frecat puiul cu sare pe toate partile. Am mai presarat peste el si niste piper proaspat macinat.Am invelit puiul cu ierburi si l-am legat cu o sfoara, pe de o parte pentru a fixa ierburile, pe de alta parte pentru a fixa sucurile in anumite zone ale puiului. Am uns puiul cu un amestec facut din o parte sos de soia, o parte otet balsamic, o parte sirop de artar si o parte ulei de masline. L-am pus apoi in tava pentru grill.
Am asezat tava cu puiul pe gratar. In tava am mai pus cativa cartofi intregi si doua caciulii de usturoi. Am pus capacul peste grill si am asteptat. Dupa o ora am pus o lingura mare de unt peste pui. Grasimea asta are rol de a transfera aromele de la ierburi la carne. Am pus capacul la loc si am mai asteptat o ora. Apoi am turnat peste pui o jumatate de litru de bere neagra si am pus capacul din nou pentru alte 45 de minute.
Puiul s-a copt incet si s-a afumat placut. A ramas suculent dar crocant la exterior, pentru ca am stors peste el o jumatate de lamaie, cu zece minute inainte de a-l lua de pe gril, lucru care a contribuit decisiv la formarea unei cruste placute la mestecat.
Am pus si o salata langa el, facuta din frunze felurite, amestecate cu coacaze rosii, sare, piper, ulei de masline si otet balsamic.
sursa: revista Felicia
foto: bbq.about.com