Reteta: Biscuiti de weekend
Reteta acestor biscuiti, realizata de Good Food Romania, este adaptata dupa site-ul englezesc al Good Food. S-au inlocuit merisoarele cu nuci si s-au modificat cantitatile in favoarea fructelor uscate.
Publicat: Sambata, 19 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58Ingrediente:
175g de unt
175g de zahar brun
100g de miere
85g faina
1/2 bicarbonat de sodiu
250g fulgi de ovaz
1/2 lingura de scortisoara
100g de fructe confiate sau uscate, tocate (aici s-au folosit ghimbir confiat si caise uscate)
100g miez de nuca, maruntit
2 linguri mari de apa
1 ou, batut
Preparare:
1. Intr-o cratita, se topeste untul impreuna cu mierea si zaharul. Cand lichidul a inceput sa fiarba, se rastoarna toate celelalte ingrediente, in afara de ou si de apa. Se amesteca bine.
2. Se adauga oul si apa, apoi se amesteca din nou. Se lasa un pic la racit, ca sa poti sa tii compozitia in mana. Se iau gramajoare din compozitie si se pun pe doua tavi tapetate cu hartie la copt. Se tin la cuptorul incins la 180 C timp de 20 de minute. Vor fi destul de moi cat sunt fierbinti, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
Pofta buna!
sursa: Good Food Romania