Reteta zilei: Miel cu rozmarin, gata in 15 minute
Rozmarinul pentru carnea de miel este ca motorina pentru un motor diesel: il face sa se simta plin de energie si de chef de viata. Azi vei afla cum poti face, in doar 15 minute, cu tot cu pregatire, miel la cuptor, cu rozmarin.
Publicat: Joi, 05 August 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:26Ingrediente (4 persoane):
- 8 cotlete de miel;
- 4 linguri de zeama de lamaie proaspata;
- 3 linguri de rozmarin proaspat, maruntit;
- doi catei de usturoi, maruntiti;
- un sfert de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper.
Preparare:
- presati bine usturoiul, cu lama cutitului, si lasati-l sa stea asa, pentru 5 minute, pentru ca enzimele sa ajunga la parametri maximi;
- amestecati apoi usturoiul pisat cu zeama de lamaie, cu rozmarinul maruntit, cu sarea si cu piperul. Apoi, cu acest amestec masati bine cotletele de miel, pe ambele parti;
- intre timp, incalziti bine cuptorul, la caldura mare, si plasati in interior o tigaie, cu maner metalic, undeva spre partea de sus a cuptorului. Lasati tigaia sa se incinga bine in interior, timp de 5 minute, apoi puneti cotletele de miel la facut. Mai lasati inca 5 minute. Mielul se va face astfel in acelasi timp pe ambele parti, de la caldura tigaii si de la caldura emanata de tavanul cuptorului.
- serviti mielul alaturi fie de salata verde, fie de fasole batuta, fie de piureu de cartofi batut cu ceapa verde.
Valoare nutritiva (per portie, doua cotlete):
Triptofan (230% din necesarul zilnic al organismului), proteine (120%), vitamina B12 si seleniu (110%), zinc si vitamina B3 (75%), fosfor, fier si vitamina B2 (50%). Calorii: 450.
foto: bbcgoodfood.com