Reteta zilei: Quiche Lorraine
In bucataria franceza, quiche este o tarta coapta la cuptor, umpluta cu o compozitia facuta din oua, lapte si/sau smantana. De obicei, aluatul este precopt, restul ingredientelor urmand sa fie adaugate apoi. Reteta originala de ‘quiche Lorraine’ include oua, lapte si bucati de bacon afumat. Mai tarziu a fost adaugata si branza – daca aceasta este Gruyère, tarta se numeste “quiche au gruyère”. De asemenea, “quiche alsacienne”este asemanatoare cu ‘quiche Lorraine’, diferenta fiind ca reteta include si ceapa.
Publicat: Luni, 15 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 22:26Daca esti curios si vrei sa incerci aceasta reteta traditionala, rezerva-ti un loc intr-unul dintre restaurantele French Bakery.
- o foaie de tarta precoapta intr-o tava cu diametrul de 24cm
- 1 lingura de ulei de masline
- 250g de bacon afumat, taiat in bucati
- 5 oua mar
- 280ml de smantana lichida
- 150ml lapte
- 140g branza Gruyère, rasa fin
Preincalzeste cuptorul la 160C/gaz 4. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste baconul timp de un minut. Bate ouale impreuna cu smantana si laptele, apoi adauga branza, sare si piper. Amesteca si jumatate din bacon, apoi, cu atentie, toarna compozita in forma forma de tarta precoapta, presarand deasupra restul de bacon.
Da tarta la cuptor timp de 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si are o culoare aurie. Las-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, cu salata verde.
Citeste si Good Food Romania