Care sunt secretele celui mai delicios pilaf sârbesc cu pui
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o delicioasă rețetă de Pilaf sârbesc cu pui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Noiembrie 2019, 10:36 | Actualizat: Sambata, 06 Martie 2021, 20:14Pentru o zi mohorâtă de toamnă, o masă cu pilaf sârbesc cu pui, alături de niște murături delicioase, este tot ce-ți poți dori, pentru a tehrăni.
Ingrediente pentru rețeta Pilaf sârbesc cu pui:
- 1 pui crescut la sol
- 500 gr orez cu bob rotund
- ulei de măsline
- 7-8 buc. ardei gras
- 2-3 cepe
- 1 cățel de usturoi
- supă de pui
- condimente pentru pui
- roșii cherry
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta Pilaf sârbesc cu pui:
Puiul se masează cu ulei de măsline, atât pe exterior, cât și pe sub pielea de pe piept, introducând ușor degetele și se presară cu condimente pentru pui și boia de ardei. Se prepară la cuptor până se rumenește frumos, la foc mediu.
Pe aceeași temăPentru a prepara pilaf sârbesc, se călesc în ulei de măsline ceapa tocată solzișori împreună cu un cățel de usturoi strivit. Când ceapa își schimbă culoarea, se adagă mult ardei gras, tocal julien, iar peste câteva minute, se adaugă orezul clătit bine și scurs.
Se amestecă ușor să se călească și orezul, apoi se adaugă supă de pui fierbinte, în proporție de 3:1 față de orez. Se lasă să fiarbă orezul sârbesc la foc domol, până absoarbe toată supa și se hidratează bine. Se asezonează cu sare și piper.
Deliciosul orez sârbesc se servește cu puiul frumos rumenit, alături de salata preferată.
Poftă bună!