Dacă ții post sau pur și simplu vrei să încerci o garnitură deosebită, atunci pilaful sârbesc este ideal pentru oricine.
Citește și: Cea mai bună rețetă de pilaf (orez) sârbesc din lume! Un ingredient secret face diferența!
Ingrediente pentru rețeta de Pilaf sârbesc:
- Ceapă
- Orez
- Ardei roșu
- Morcov
- Ciuperci
- Ulei
- Pătrunjel
- Sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de Pilaf sârbesc:
Se toacă și se călește ceapa în ulei. Se rade (sau se toacă) morcovul și ardeiul se taie mărunt. Se adaugă peste ceapă și se călește. Se adaugă ciupercile, apoi orezul și apă. Se poate adăuga și pătrunjel tocat pentru un plus de savoare. La final se drege cu sare și pipera, după gust.
Citește și: Care sunt secretele celui mai delicios pilaf sârbesc cu pui
Pilaful sârbesc merge de minune la orice fel de carne sau însoțit de castraveciori murați.
Poftă bună!
Cum să prepari cel mai simplu compot de piersici pentru iarnă. Ai nevoie de doar TREI ingrediente! Simte vara pretutind... Rețeta Pastă cu jumări: o delicatesă din Sibiu de care turiștii străini s-au îndrăgostit! Trebuie să o încerci și tu!...