Pilaful sau orezul sârbesc este tipul de mâncare gustoasă și sățioasă, ce poate fi savurată cu sau fără carne! Noi te învățăm cum să faci cea mai simplă și rapidă rețetă din lume, fără prea multe bătăi de cap!
Indiferent de anotimp, pilaful (orezul) sârbesc merge de minune atât cald, cât și rece! Noi am ales să pregătim de data aceasta varianta cu carne, dar tu poți adapta rețeta în funcție de preferințele tale!
Ingrediente pentru rețeta de pilaf (orez) sârbesc:
- o cană de orez (cu bob rotund)
- un ardei roșu
- 1-2 morcovi
- o ceapă
- un piept de pui
- sare și piper
- mărar/pătrunjel
- usturoi
- o lingură de ulei
Citește și: Rețeta de pui în stil Thai cu legume și orez
Mod de preparare pentru rețeta de pilaf (orez) sârbesc:
Începem rețeta de pilaf (orez) sârbesc prin a pune la încins o tigaie cât mai încăpătoare sau o oală ce previne lipirea. Este cunoscut faptul că orezul este un ingrdient ce poate da multe băăti de cap în lipsa unor instrumente de gătit de calitate, așa că noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Wok. Tocăm ceapa mărunt și o călim în lingura de ulei, apoi adăugăm pieptul de pui tăiat în bucăți de mărimea dorită.
Când carnea a început să prindă niște culoare adăugăm ardeiul tocat mărunt și morcovul, tocat sau ras. Lăsăm să se moaie puțin legumele, apoi turnăm orezul, două căni de apă și lăsăm la fiert.
Citește și: Care sunt secretele celui mai delicios pilaf sârbesc cu pui
Pe la jumătatea timpului de gătit strecurăm și niște căpățâni de usturoi, spălate bine înainte, pentru a da un plus de savoare pilafului (orezului) sârbesc.
Când mâncarea e aproape gata adăugăm sare, piper și verdeață, după gust (mărar, pătrunjel sau chiar amândouă). Poți pune carne sau poți face doar orez sârbesc cu legume, fără pui.
Am reușit să pregătim această rețetă cu ajutorul tigăii Regis Stone Copper Wok, ce are un triplu strat special, antiaderent, ce previne lipirea alimentelor. Particulele de cupru mențin temperatura ideală pentru gătire și totul se face mult mai simplu și fără bătăi de cap: fără fum, fără urme de arsură și fără grija de-a amesteca întruna.
Citește și: Curry de pui cu legume trase la tigaie
Tigăile din gama Regis Stone Copper Pans au baza din oțel inoxidabil pentru distribuirea eficientă a căldurii. În plus, acestea sunt mult mai durabile și mai rezistente la zgârieturi comparativ cu tigăile ceramice.
Chiar și concurenții emisiunii „Chefi la cuțite” s-au convins de calitatea superioară a acestor tigăi și aleg să facă toate preparatele folosind Regis Stone Copper Pans!
Rețetă de clătite japoneze: desert pufos și gustos... Desert cu căpșuni. Rețetă de mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni....