Ce se întâmplă când bagi la congelator o nucă de cocos
Nuca de cocos, pe cât de tare și greu de desfăcut e, pe-atât e de sănătoasă.
Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 17:24 | Actualizat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 19:17Din miezul nucii de cocos se pot obține o mulțime de alimente, geluri, creme și unturi sănătoase. Fructul exotic e folosit atât pentru prepararea dulciurilor, cât și pentru a da o aroma diferită salatelor sau altor preparate din bucătăria internațională.
Cu toate acestea, indiferent în câte feluri am gustat sau am folosit nuca de cocos, poate niciodată nu am congelat-o. O dată băgat la congelator, acest fruct își transformă miezul într-un gel înghețat, iar sucul nu mai poate fi băut.
Miezul nucii de cocos oferă numeroase beneficii organismului, oferind protein, fibre și grăsimi sănătoase. Din acest miez, se poate obține o gamă largă de produse, care variază de la ulei de corp și apă de parfum până la smoothie-uri și lapte de cocos.
Specialiștii spun că miezul nucii de cocos poate regla zahărul din sânge în timp ce sporește sănătatea sistemului imunitar. Cocosul ajută la buna funcționare a inimii, ducând la diminuarea colesterolului.
Despre nuca de cocos la frigider știm că e o metodă bună de păstrare, dar temperatura nu trebuie să depășească +5 grade. Termenul de valabilitate al unei nuci de cocos este de 2 – 5 luni. După deschiderea nucii de cocos, aceasta mai poate fi păstrată în frigider pentru maximum 2 zile. Cu toate acestea, dacă miezul a fost îndepărtat de pe coajă, pulpa mai poate fi păstrată în frigider pentru o săptămână.